1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvapalkinnot

Suomalaiselokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia voitti Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon

Elokuva oli seitsemän muun elokuvan kanssa ehdolla uudessa Orizzonti Extra -kilpasarjassa.

Teemu Nikin elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon
Teemu Nikin elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon

Teemu Nikin uusi Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva on voittanut Venetsian elokuvajuhlien uuden Orizzonti Extra -kilpasarjan.

Petri Poikolaisen tähdittämä elokuva oli valittu seitsemän muun elokuvan kanssa uuteen Orizzonti Extra-kilpasarjaan, jonka voittajan valitsi yleisö.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia kertoo kotinsa vankina olevasta Jaakosta, joka on sokea ja kaulasta alaspäin halvaantunut. Rakkaus pakottaa lopulta Jaakon liikkeelle, mutta ilman tuntemattomien apua hän ei pääse lemmittynsä luokse.

Elokuva sai kotimaan ensi-iltansa eilen.

Voitosta kertovan tiedotteen mukaan elokuva sai seisovat apolodit sekä Venetsian pressinäytöksessä että maailman ensi-illassa ja siis festivaalin korkeimmat yleisöäänet.

Elokuva palkittiin hieman aiemmin jo ennen valmistumistaan Norjassa Haugesundin elokuvajuhlilla.

– Tämä on aivan järjetöntä! Seuraavaksi varmaan näkö palautuu ja jalat alkaa kantaa. Mitään tällaista en ole uskaltanut koskaan toivoa, Poikolainen kertoo tiedotteessa.

Ohjaaja Nikki on myös iloinen menestyksestä.

–llman tätä palkintoakin tämä olisi tärkein elokuva minkä olen tehnyt. Mutta eiköhän tälle pystille löydy paikka Petrin takanreunalta, riemuitsee Nikki.

Petri Poikolaisen tähdittämä elokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva voittanut Venetsian elokuvajuhlien yleisösarjan. Sairauden vuoksi Poikolainen on roolihahmonsa tavoin sokea ja liikuntakyvytön. Kuva: Niina Virtanen

Tampereen ja Nokian seuduilla kuvattu elokuva on ainutlaatuinen jo pelkästään pääosan esittäjän vuoksi.

Jaakkoa näyttelee muun muassa Seinäjoen ja Helsingin kaupunginteattereista tuttu Petri Poikolainen.

Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000 valmistuneelle Poikolaiselle rooli on ensimmäinen ja luultavasti viimeinen pääosa elokuvassa. Hän on ollut sairauseläkkeellä kahdeksan vuoden ajan MS-taudin takia.

Sairauden vuoksi Poikolainen on roolihahmonsa tavoin sokea ja liikuntakyvytön.

Lue lisää:

Suomalaiselokuvan kansainvälinen suosio jatkuu: Teemu Nikin uutuuselokuva valittiin Venetsian elokuvajuhlien uuteen kilpasarjaan

MS-tauti vei näyttelijä Petri Poikolaiselta työn, näön ja liikuntakyvyn – sitten sairaus toi hänelle elämänsä roolin