1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasan vaalipiiri

Vaasan vaalipiirin vihreät sai edustajia puolueen johtopaikoille

Vaasan vaalipiirin vihreillä on puhe- ja läsnäolo-oikeutettu edustaja puoluehallituksessa sekä yksi edustaja ja kaksi varaedustajaa puoluevaltuuskunnassa. Lisäksi kaksi henkilöä valittiin puoluevaltuuskuntaan muiden vihreiden järjestöjen esittämänä.

Lotta Alhonnoro edustaa piiriä vihreiden puoluehallituksessa. Alhonnoro valittiin kesällä ääniharavana Vaasan valtuustoon ja on myös Vaasan kaupunginhallituksen jäsen. Kuva: Yle / Anna Kurtén

Vaasan vaalipiirin vihreät sai vahvan edustuksen viikonlopun puoluekokouksessa vihreiden johtopaikoille.

Piirin puheenjohtaja, vaasalainen Lotta Alhonnoro edustaa piiriä vihreiden puoluehallituksessa.

– Innostavaa ja mielenkiintoista päästä vaikuttamaan näin keskeiselle paikalle puolueen johdossa. Loistava paikka päästä nostamaan alueemme näkökulmaa esiin, toteaa Alhonnoro tiedotteessa.

Vihreiden puoluevaltuuskuntaan valittiin pedersöreläinen Thomas Snellman.

– Haluan olla edistämässä avointa vuoropuhelua maaseudun kehittämisestä. Maa- ja metsätaloudessa on valtavat mahdollisuudet hiilen sidonnalle. Lähiruoka ja lyhyet toimitusketjut ovat myös intohimoni, Snellman kertoo.

Puoluevaltuuskuntaan tulivat myös valituksi vaasalainen Tuula Närvä ja pietarsaarelainen Anni Teerikangas. Puoluevaltuuskunnan varapaikoille valittiin Heidi Olli Ilmajoelta ja Taavi Horila Seinäjoelta.

Uutisia läheltäsi -kirje kertoo sinulle uutiset lähiseudultasi – tilaa se sähköpostiisi tästä (siirryt toiseen palveluun)