Hyppää sisältöön

Vilkas viikonloppu pelastuslaitoksilla: perheen talo paloi Nivalassa, Oulun Nuottasaaressa kemikaalitehtaan katolla kärähti eristettä ja hartsia

Pohjois-Pohjanmaalla sammutettiin viikonloppuna tulipaloja ainakin kahdessa yksityisasunnoissa. Oulun Nuottasaaressa sammutettu palo oli Kratonin tehtaalla, jossa henkilökunta toimi ripeästi ehkäisten suuria vahinkoja.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella vaativimmat viikonlopun tehtävät olivat Oulussa. Jokilaaksojen pelastuslaitosta työllisti Nivalan omakotitalopalon lisäksi samalla paikkakunnalla myös henkilö, joka uhkaili autonsa tuleen syttymämisellä. Poliisi puhutti hänet. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Nuottasaaressa kemikaalitehdas Kratonin tuotantolaitoksen katolla syttyi hartsia ja eristettä tuleen lauantaina aamupäivällä prosessin teknisestä ongelmasta johtuen. Henkilökunta oli jo tehnyt alkusammutuksen pelastushenkilöstön saavuttua paikalle, pelastuslaitos sammutti palon loppuun. Henkilövahinkoja ei tullut.

Pelastuslaitos tarkasti vielä tuotantolaitoksen alakerroksissa olevia tiloja varmistaakseen palon olevan hallinnassa.

Nivalassa taas paloi omakotitalo asuinkelvottomaksi sunnuntaiaamuna. Palopaikka oli noin kahdeksan kilometrin päässä Nivalan keskustasta, Puntarintiellä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle talon yläkerta ja yläpohja olivat palaneet voimakkaasti. Palon sammuttamiseksi talosta jouduttiin poistamaan katto. Palo- ja savuvahinkojen vuoksi talo muuttui asuinkelvottomaksi. Henkilövahingoista ei ole kerrottu.

Myös Oulun Haukiputaalla sammutettiin sunnuntaina paloa yksityisasunnossa, hälytys palopaikalle tuli illalla kello 21:30 aikaan. Kyseessä oli verhopalo, tuli levisi televisiotasoon ja seinäpaneeleihin. Pelastuslaitos sai palon nopeasti sammumaan. Huoneistoon aiheutui savu- ja nokivahinkoja, henkilövahingoilta vältyttiin.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.