Hyppää sisältöön

Poliisi: Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta karannut nainen on löytynyt

Nainen karkasi sairaalan alueelta perjantaina ulkoilun yhteydessä. Poliisin mukaan etsintäkuulutettu nainen löydettiin maanantai-iltana poliisitehtävän yhteydessä ja kiinniotto sujui rauhallisesti.

Arkistokuvassa on Niuvanniemen sairaalan A-rakennus elokuussa 2017. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta Kuopiossa perjantaina karannut nainen on saatu kiinni.

Itä-Suomen poliisi kertoo, että etsintäkuulutettu nainen löydettiin maanantai-iltana poliisitehtävän yhteydessä. Kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti ja nainen palautettiin Niuvanniemen sairaalaan.

Poliisi kiittää saamistaan yleisövihjeistä henkilön löytämiseksi.

Nainen karkasi sairaalan aitaamattomalta piha-alueelta perjantaina puolenpäivän jälkeen ollessaan ulkoilemassa. Pako huomattiin muutamassa minuutissa ja karannutta etsittiin tuloksetta sairaalan lähialueelta sairaalan henkilökunnan ja usean poliisipartion voimin.

Poliisin mukaan naisen löytyminen oli tärkeää hänen terveydentilansa takia sekä mahdollisten rikosten estämiseksi. Poliisi kertoi viikonvaihteessa STT:lle, että naisen liikkeistä oli tullut poliisille vihjeitä laajalta alueelta, myös Pohjois-Savon ulkopuolelta.

Niuvanniemen sairaalan johtavan lääkäri Kari Ojalan mukaan oli mahdollista, että naisen käyttäytymiseen liittyisi riski toisia ihmisiä kohtaan, jos poissaolo hoidosta pitkittyisi. Ojalan mukaan riski sille, että satunnaisesti karanneen kohtaava joutuisi väkivallan kohteeksi, oli pieni.

Juttua muutettu 13.9. klo 9.35: Uutisen yhteydessä julkaistu valokuva on vaihdettu kuvaan, josta naisen voi tunnistaa. Alun perin jutun yhteydessä julkaistussa kuvassa naisen kasvot oli sumennettu.

Juttua muutettu 13.9. klo 21.20: Poliisi kertoi maanantai-iltana, että nainen on löytynyt.

Juttua muutettu 14.9. klo 8.32: Uutisen yhteydestä on poistettu poliisin julkaisema valvontakamerakuva, koska perjantaina karannut nainen saatiin kiinni maanantaina.