1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Liike-elämän yhteistyö

Vaasan seudun korkeakoulut kehittävät yhteistyötä alueen yritysten kanssa – tavoitteena ohjata nuoria energia-alalle

Vaasan alueen korkeakoulut ja lukuisat aluen yritykset aloittavat yhteistyön Energy Academy-nimen alla. Yhteistyön tarkoituksena on ohjata nuoria energia-alalle, sekä antaa yrityksille mahdollisuus luoda urapolkuja nuorille jo opiskeluiden aikana. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään marraskuussa.

Ensimmäinen tapahtuma järjestetään marraskuussa. Kuva vuoden 2019 STHEC-tapahtumasta. Kuva: Christoffer Björklund

Vaasan seudun yritykset sekä korkeakoulut jatkavat yhteistyötä Energy Academy-nimen alla.

Viime vuonna pilotoitiin mentorointiohjelmaa, jonka tarkoituksena on tehostaa yhteistyötä yritysten sekä korkeakoulujen välillä. Nyt yhteistyömalli saa jatkoa.

Mukana ovat heti alusta kaikki Vaasassa toimivat korkeakoulut, Hanken, Helsingin yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Yrkeshögskolan Novia ja Åbo Akademi.

Yrityksistä mukana ovat ABB Oy, Danfoss, EnergyVaasa, Hitachi ABB Power Grids, Merinova, Vaasan kaupunki, Vaasan Sähkö, VASEK ja Wärtsilä Finland.

Yhteistyömallin tavoitteena on luoda kokonaisuus, joka on kiinnostava opiskelupaikkaa puntaroiville nuorille.

Yritysten tavoitteena on urapolkujen tarjoaminen jo ennen opintojen päättymistä, ja siten varmistaa että valmistuneet jäävät alueelle töihin.

Yhteistyön muotoja ovat tutkimus- ja kurssiyhteistyö, mentorointiohjelma sekä ensimmäisenä järjestettävä yritysten ja opiskelijoiden yhteinen poikkitieteellinen opiskelijatapahtuma STHEC (Smart Technology Hub Ecosystem Challenge).

Hackathon- tyyppisessä tapahtumassa opiskelijat ratkovat tiimeissä alueen ja yritysmaailman aitoja haasteita. Kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä yritysten kanssa.

STHEC järjestetään 11.–12. marraskuuta virtuaalitapahtumana, ja siihen ilmoittautuminen on avattu.