1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hesburger

Työolojensa takia kohussa ryvettynyt Hesburger aloittaa tällä viikolla toimenpiteet – "Työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle"

Elokuussa alkaneessa kohussa pikaruokaketjun työoloja kuvattiin kurjiksi. Sen jälkeen yhtiö aloitti selvitystyön ja aikoo nyt muuttaa toimintatapojaan.

Hesburger pahoittelee johtamisessa tapahtuneita virheitä. Arkistokuva. Kuva: Yle/Henrietta Hassinen

Pikaruokaketju Hesburger aloittaa jo tällä viikolla toimenpiteet, joilla se pyrkii korjaamaan kohun keskiöön joutuneita työolojaan.

Turkulainen hampurilaisketju aikoo esimerkiksi ottaa käyttöön anonyymin palautekanavan työntekijöilleen ja tarkentaa työajan kirjaamiseen liittyvää ohjeistusta ja myös valvoo aikaisempaa tarkemmin työaikojen toteuttamista. Lisäksi yhtiö aikoo antaa enemmän tukea ravintolapäälliköiden esimiestyöhön. Kaikkiaan toimenpiteitä on listattu viisi.

Hesburger pahoittelee johtamisessa tapahtuneita virheitä. Tiedotteen mukaan yhtiö myöntää, että johdon ja henkilöstön välillä avoin vuoropuhelu on ollut liian vähäistä.

– Asettamamme tavoitteet ovat johtaneet siihen, että ravintoloita on paikoin johdettu liian tuloshakuisesti ja työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle. Nyt tähän tulee muutos, tiedotteessa sanotaan.

Hesburger seuraa tiedotteen mukaan toimenpiteiden vaikutuksia teettämällä ulkopuolisen tahon toteuttaman kyselytutkimuksen henkilöstölleen alkuvuonna 2022.

Yhtiön työolot nousivat otsikoihin alun perin sosiaalisen median Jodelin keskusteluista. Sen jälkeen kaksitoista yrityksen entistä ja nykyistä työntekijää kertoi huonoista työoloista Ylelle. Ylen haastattelemien työntekijöiden mukaan he ovat joutuneet muun muassa tekemään jopa kymmentuntisia työpäiviä ilman taukoja ja työskentelemään ilman palkkaa.

Lue lisää:

Hesburgerin Salmela vastaa PAMin kritiikkiin: Emme syytä kenttäpäälliköitä tai henkilökuntaa, vaan ylin johto on vastuussa johtamisessa tehdyistä virheistä

Heikki Salmela syytti välijohtoa ja koronaa Hesburgerista paljastuneista ongelmista – "Törkeä juttu, jos ei ymmärrä henkilöstön merkitystä"

Mitä työntekijän pitää kestää? Hesburgerissa työskennelleet nuoret kertoivat kurjista oloista, valvova viranomainen kävi läpi pahimmat epäkohdat

Hesburgerin työntekijät kertoivat karuista työoloista, eikä perustaja Heikki Salmela ollut uskoa väitteitä – mieli muuttui, ja nyt alkaa selvitystyö

Jasmin Ristolainen ja 11 muuta nuorta kertovat karuista työoloista Hesessä – hampurilaisketjun mukaan joskus ei ole pidetty taukoja