1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. vedenkulutus

Osa Joensuun Veden asiakkaista voi jo seurata vedenkulutustaan reaaliajassa – kaikki mittarit vaihtuvat etäluettaviin muutamassa vuodessa

Tällä hetkellä uusia etäluettavia mittareita on Joensuun Veden asiakkailla käytössä 2 500 kappaletta Joensuun kantakaupungissa, Enossa ja Uimaharjussa. Seuraavaksi uusintaohjelma etenee muun muassa Reijolassa.

Joensuun Vesi otti syksyllä käyttöön Vesiportaali-palvelun, jonka kautta vedenkulutusta voi seurata etäluettavalla mittarilla reaaliajassa. Kuva: Jaana Polamo / Yle

Joensuun Vesi uusii asiakkaidensa vesimittarit ja satsaa reaaliaikaiseen vedenkulutuksen seurantaan. Kyseessä on monen vuoden projekti.

Joensuun Vesi on asentanut etäluettavia vesimittareita asiakkailleen vuodesta 2019. Kaikkiin uusiin rakennuskohteisiin asennetaan etäluettava vesimittari ja olemassa oleviin kiinteistöihin sellainen vaihdetaan viimeistään, kun mittarin vaihtoväli tulee täyteen.

Tällä hetkellä uusia etäluettavia mittareita on yhtiön asiakkailla käytössä 2 500 kappaletta Joensuun kantakaupungissa, Enossa ja Uimaharjussa. Seuraavaksi uusintaohjelma etenee muun muassa Reijolassa.

Syyskuussa yhtiö otti käyttöön Vesiportaali-palvelun, jonka kautta vedenkulutusta voi seurata etäluettavan mittarin avulla reaaliajassa.

Joensuun Vesi arvioi tiedotteessaan, että kaikkien mittareiden uusimiseen menee vielä 6–8 vuotta. Yhtiö uusii mittareita pääsääntöisesti kaupunginosa kerrallaan.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.