1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rauma

Liedon Esko Poikelalle vankka tuki – kaupunginhallitus esittää yksimielisesti Rauman kaupunginjohtajaksi

Lopullisesti Rauman kaupunginjohtajan valinnasta päättää kaupunginvaltuusto parin viikon kuluttua.

Esko Poikela työskentelee tällä hetkellä Liedon kunnanjohtajana. Kuva: Liedon kunta

Rauman kaupunginhallitus esittää yksimielisesti Esko Poikelaa Rauman uudeksi kaupunginjohtajaksi. Poikela työskentelee tällä hetkellä Liedon kunnanjohtajana.

Myös valintaa valmistellut toimikunta oli yksimielisesti 60-vuotiaan Poikelan kannalla. Poikela on jo antanut suostumuksena virkaan.

Tavoitteena on, että Rauman valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan vielä tämän kuun aikana. Poikelalla on tiettävästi taustallaan Rauman valtuuston enemmistön tuki.

Esko Poikela on ollut Liedon kunnanjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli Kaarinan sivistysjohtajana. Hän uskoo, että myös Lieto kiinnostaa hakijoita, mikäli hänet valitaan Raumalle.

– Uskon, että Lietoon saadaan hakijoita. Kunta on ollut hyvässä nosteessa viime vuodet. Elinkeinomyönteisyys ja päätöksenteon ennakoitavuus ja loogisuus ovat tekijöitä, jotka varmasti vetoavat potentiaalisiin hakijoihin.

Rauman kaupunginjohtajakisa sai julkisuutta, kun perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini väläytti julkisuudessa harkitsevansa hakemista. Soini ilmoitti kuitenkin myöhemmin, ettei ole käytettävissä tehtävään.

Lue lisää:

Rauman kaupunginjohtajan haku: Päättäjät kiistävät tulkinnan julkisuuslain rikkomisesta

Rauman kaupunginjohtajaksi esitetään Liedon kunnanjohtajaa – Esko Poikela on antanut tehtävään suostumuksensa

Timo Soini ei ole käytettävissä Rauman kaupunginjohtajaksi: "Lentokorkeutta olisi tullut rutkasti lisää"