1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on laskenut Kanta-Hämeessä – maanantaina ei yhtään uutta tartuntaa

Koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on 102 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden. Viime viikolla luku oli 138.

Kanta-Hämeessä tehtiin viime viikolla kaikkiaan noin 2 700 koronatestiä. Kuvituskuva. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle

Kanta-Hämeessä ei todettu maanantaina yhtään uutta koronatartuntaa. Myös kahden viikon ilmaantuvuusluku on laskenut viime viikosta. Nyt koronatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on 102 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden. Viime viikolla luku oli 138.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä neljä koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa. Lisäksi maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidossa yksi koronapotilas.

– Sairaalassa olevien ikää emme voi näin vähäisten tapausten kohdalla ilmoittaa kovin tarkasti, mutta käytännössä keski-iästä iäkkääseen. Nuoria aikuisia ja rokottamattomia keski-ikäisiä on päivittäin päivystyksessä vointinsa arviossa eli heillä on hengenahdistusta, yleistilan laskua tai muita vastaavia oireita, mutta harva nuorista aikuisista päätyy vuodeosastolle – onneksi, kertoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen.

Tähän tiistaipäivään mennessä on Kanta-Hämeessä todettu koko koronaepidemian aikana kaikkiaan 2 928 koronavirustartuntaa. Karanteenissa on tällä hetkellä noin 330 kantahämäläistä.

Koronatestien määrä on vähentynyt

Fimlabissa tehtiin viime viikolla (viikolla 36) noin 2 700 koronavirustestiä. Viikolla 35 maakunnassa tehtiin noin 3 500 testiä. Perustestien vastausviiveet ovat olleet noin 1–2 vuorokautta näytteenotosta.

Fimlabissa tehdyistä testeistä 2,8 prosenttia on ollut koronapositiivisia. Karanteenin aikana sairastuneita on ollut 17 prosenttia ja 13 prosenttia on jäänyt lähteeltään epäselviksi paikallisiksi tartunnoiksi, kerrotaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä.