1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnossapito ja huolto

Kolarin kunnanhallitus haluaa perustaa yhtiön ylläpitämään alueen reitistöä

Tulevaisuudessa reittihuolto on tarkoitus keskittää omaan yhtiöönsä erilleen Tunturi-Lapin Vesi Oy:n vesiliiketoiminnasta.

Uusi yhtiö hoitaa ladut ja kelkkareitit talvikauden loppuun ja keskittyy kesällä reittipohjien ja reitti-infran kunnostustöihin. Arkistokuva. Kuva: Jorma Talvensaari / Yle

Kolarin kunnanhallitus haluaa perustaa yhtiön ylläpitämään alueen reitistöä.

Tällä hetkellä Ylläksen latureittejä ja kunnan moottorikelkkareittejä ylläpitää Ylläksen Matkailuyhdistys ry, joka kerää varat reittien ylläpitoon.

Reittejä urakoi kunnan omistama vesihuoltoyhtiö Tunturi-Lapin Vesi Oy. Tulevaisuudessa reittihuolto on tarkoitus keskittää omaan yhtiöönsä erilleen vesiliiketoiminnasta.

Tarkoituksena on muun muassa tuoda läpinäkyvyyttä rahavirtoihin, keskittää henkilökunta yhden organisaation alle ja parantaa kunnossapidon suunnitelmallisuutta.

Yhtiö hoitaa ladut ja kelkkareitit talvikauden loppuun ja keskittyy kesällä reittipohjien ja reitti-infran kunnostustöihin.

Tavoitteena on, että uusi reittiyhtiö aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Reittiyhtiölle haetaan parhaillaan toimitusjohtajaa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.