1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siilinjärvi

Fontanella tarvitsee Siilinjärveltä lisää tukea loppuvuoden ajaksi

Fontanellan kiinteistön remontti on viivästynyt ja korona on vähentänyt käyntimääriä, minkä takia kunnan pitää rahoittaa ylläpitokuluja odotettua pidempään. Remontin piti alkaa elokuussa.

Fontanellan kylpylä. Arkistokuva. Kuva: Siilinjärven kunta

Fontanellan kylpylän peruskorjauksen viivästyminen sekä koronapandemian aiheuttama asiakaskato aiheuttavat yli 400 000 euron lisäkulut Siilinjärven kunnalle.

Kylpylän kiinteistöyhtiö hakee kunnalta 180 000 euron avustusta elo–joulukuun ajalle kiinteistönhoitoon, akuutteihin korjaustöihin sekä peruskorjauksen uuteen kilpailutukseen.

Kylpylän toimintaa hoitava Siilinjärven Uimala hakee Fontanellan toiminnan ylläpitämisen 230 000 euron avustusta, jotta uimala voitaisiin pitää auki loppuvuoden ajan. Koronapandemia on vähentänyt Fontanellan asiakasmäärät lähes puoleen normaalista ja myyntitulot ovat pudonneet samassa suhteessa.

Sekä kiinteistöyhtiön että kylpyläyhtiön budjetti ja alkuperäinen avustus oli tehty kesäkuun loppuun saakka, koska kiinteistön peruskorjauksen piti alkaa elokuussa ja kylpylän toiminnan olla tauolla puolentoista vuoden ajan.

Peruskorjauksen kilpailutuksessa saadut tarjoukset ylittivät kuitenkin kustannusraamin, minkä takia peruskorjaus kilpailutetaan uudelleen tänä syksynä ja sen aloitus on siirtynyt ensi vuodelle.

Siilinjärven kunnanhallitus käsitteli asian maanantaina ja esittää valtuustolle avustusten hyväksymistä.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.