1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turkulaiset ravintolat

Koronakapinaan ryhtyneelle turkulaisravintolalle lisäsulku – avi katsoo toiminnan olleen tahallista

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi ravintolalle tiistaina kaksi viikkoa lisää toimintakieltoa. Ravintola ei noudattanut koronaan liittyviä rajoituksia 4. syyskuuta ja kertoi tästä myös etukäteen sosiaalisessa mediassa.

Turkulainen ravintola Uljas kertoi elokuun lopussa lopettavansa koronarajoituksien noudattamisen syyskuun alusta lähtien. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Turkulaisen koronarajoituksia uhmanneen ravintola Uljaksen sulku jatkuu lokakuulle asti.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) määräsi ravintolalle tiistaina kaksi viikkoa lisää toimintakieltoa.

Avi sai ravintoloitsijalta selvityksen rajoituksien rikkomisesta maanantaina. Selvityksen perusteella avi katsoo, että rajoituksien noudattamatta jättäminen on ollut tahallista.

Viimeinen asiakas poistui vasta aamuyöllä

Turkulainen ravintola Uljas kertoi elokuun lopussa lopettavansa koronarajoituksien noudattamisen syyskuun alusta lähtien.

Lauantaina 4. syyskuuta Lounais-Suomen aluehallintoviraston käydessä ravintolassa huomattiin, ettei paikka noudattanut valtioneuvoston asetusta ravitsemusliikkeiden aukioloaikojen rajoittamisesta. Tarkastaja määräsi tuolloin ravintolan suljettavaksi välittömästi ja sulun määrättiin kestävän kaksi viikkoa.

– Selvityksestä käy ilmi, että kun tarkastaja oli määrännyt paikan suljettavaksi välittömästi, ravintolassa oli pidetty puolen tunnin tauko ja sen jälkeen jatkettu anniskelua. Anniskelu oli jatkunut kello 1.30 asti ja viimeinen asiakas oli lähtenyt kello 2 yöllä, avin elinkeinovalvontayksikön päällikkö Pepe Uskelin kertoo syykuun alun tapahtumista.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on nyt tartuntatautilain nojalla pidentänyt koronakapinaan ryhtyneen ravintolan sulkua.

– Ravintola on meidän määräyksellä suljettuna nyt 3. lokakuuta asti, sanoo Uskelin.

Poikkeuksellinen tapaus

Uskelinin mukaan ravintola, joka ei noudata valtioneuvoston asetuksia rajoituksista, on poikkeuksellinen tapaus pandemian aikana.

– Poikkeuksellisen siitä tekee se, että ravintola itse ilmoitti etukäteen, ettei noudata enää rajoituksia ja siten tietoisesti rikkoi määräyksiä. Tahallisuus tulee ilmi myös selvityksestä, jonka yrittäjä on meille lähettänyt. Varsinais-Suomessa ei vastaavia tapauksia ole aikaisemmin tullut ilmi.

Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun) on aikaisemmin kertonut, että ravintoloitsija on myös Turun kaupungin virkamies.

Lue lisää:

Avi odottaa koronamääräyksiä rikkoneelta turkulaisravintolalta selvitystä maanantaihin mennessä, päättää sen jälkeen jatkosta

Koronarajoituksia rikkonut turkulaisravintola määrättiin kiinni kahdeksi viikoksi

Turkulaisravintolan koronakapinalle ei heru ymmärrystä avilta – "Hänellä ei tule olemaan mahdollisuuksia toimia valtioneuvoston asetusta vastaan"