1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilkivalta

Poliisiautot joutuivat hyökkäyksen kohteeksi Haminassa, kun lähes tuhat nuorta kokoontui puistoon juhlimaan – rekisterikilpi katosi

Sadat nuoret kokoontuivat viime viikonloppuna juhlimaan puistoon Haminassa. Yön aikana yhdestä poliisiautosta varastettiin rekisterikilpi. Toisesta autosta kilven varastaminen jäi yritykseksi.

Poliisiautosta vietiin rekisterikilpi Haminassa. Kuva: Sasu Mäkinen

Poliisi joutui viime viikonloppuna ilkivallan kohteeksi Haminassa.

Kaupungissa vietettiin Valojen yö -tapahtumaa perjantai-iltana.

Poliisipartiot puuttuivat perjantain ja lauantain välisenä yönä useisiin pieniin tappeluihin Haminan keskustassa. Paikalle jouduttiin lähettämään useampi partio valvomaan menoa.

Poliisin arvion mukaan paikalla oli satoja, jopa lähes tuhat nuorta – suurin osa oli päihtyneenä. Nuorimmat olivat 12-vuotiaita.

Poliisiautot kärsivät riehakkaassa juhlinnassa. Väkijoukosta heiteltiin pulloja poliisiautoa kohti, ja ohikulkijat potkivat poliisiauton kylkeä.

Rekisterikilpi kateissa

Yhdestä poliisiautosta varastettiin rekisterikilpi. Tämä tapahtui ennen puoltayötä, kun partio oli poistunut autosta mennäkseen valvomaan menoa Fredrikinkadun kulmassa olevaan Kesäpuistoon.

– Myöhemmin aamuyöstä myös toisesta poliisiautosta yritettiin viedä takakilpi. Se saatiinkin irti, mutta partio huomasi tämän ja juoksi tekijän kiinni, ylikomisario Jukka Lankinen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Lankisen mukaan näpistäjä oli nuori mies.

– Hänen käytöksensä oli sellaista, että hän vietti loppuyön poliisin tiloissa. Hän sai aamulla sakkolapun käteensä ja pääsi kotiin.

Irrotettu rekisterikilpi on kiinnitetty takaisin poliisiautoon.

Sen sijaan toisen poliisiauton rekisterikilpi on edelleen kateissa. Ylikomisario Jukka Lankisen mukaan poliisiautoon on hankittu uusi kilpi.

– Ennen kuin uusi kilpi tulee, joudutaan laittamaan väliaikainen kilpi. Ihan samalla tavalla kuin kaikissa autoissa, myös poliisiautossa pitää olla rekisterikilvet.