1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)

Eksoten lisärahoituksen tarve kiristää Imatran taloutta – uudet johtajanvirat hakuun lokakuun alussa

Imatran kaupungin budjetissa näkyy Eksoten kasvanut rahantarve. Uudet johtajanvirat aukeavat hakuun lokakuun alussa.

Imatran kaupunki saa kaksi uutta johtajaa marraskuun loppupuolella. Kuva: Vesa Winberg / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kasvavat kulut tiukentavat merkittävästi Imatran kaupungin taloutta (siirryt toiseen palveluun).

Eksoten kulut Imatralle ovat 106,1 miljoonaa euroa vuodessa. Nyt Eksote on esittänyt lisätalousarviotarpeekseen 17,9 miljoonaa euroa, joka kustantaisi Imatralle ainakin 4,5 miljoonaa euroa lisää.

Imatran kaupungin budjetin on tarkoitus valmistua marraskuun alussa. Kaupunginhallitus käsittelee talousarviota seuraavan lokakuun alussa.

Uusien johtajanvirkojen haku alkaa lokakuun alussa

Kaupunginjohtajan alaisuudessa toimivien strategia- ja hallintojohtajan ja palvelujohtajan virkojen kahden viikon mittainen hakuaika alkaa lokakuun alussa. Valinnat on tarkoitus tehdä kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa 22. marraskuuta.

Strategia- ja hallintojohtajan vastuulla on muun muassa päätösvalmistelu ja konsernipalveluiden johtaminen. Strategia- ja hallintojohtaja tulee tarvittaessa toimimaan kaupunginjohtajan sijaisena.

Palvelujohtaja vastaa hyvinvointipalvelujen ja kaupunkikehityksen johtamisesta. Hän toimii kaupunginjohtajan toisena varahenkilönä.

Imatran kaupunki luopuu kahden kaupunginjohtajan mallista, kun kaupunginjohtaja Kai Roslakka jää syyskuun lopussa vuosiloman kautta eläkkeelle.