1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palkinnot

Kulttuuritoimitus-verkkojulkaisulle tunnustuspalkinto Suomen kuvataiteilijoilta

Kulttuuritoimitus on Tampereella vuonna 2019 syntynyt kulttuurijournalismiin erikoistunut verkkojulkaisu ja yhteisö.

Kuvataiteilija, kuvataidekriitikko Marja-Liisa Torniainen (vas.) ja kuvataidekriitikko Katri Kovasiipi ottavat vastaan palkinnon koko Kulttuuritoimituksen puolesta Finlaysonin katolla keskiviikkona Tampereella. Kuva: Marita Salonen

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on myöntänyt vuoden 2021 tunnustuspalkintonsa verkkojulkaisu Kulttuuritoimitukselle. Kulttuuritoimitusta kiitetään korkeatasoisesta, uraauurtavasta työstä saavutettavan kulttuurijournalismin eteen.

Kulttuuritoimitus on Tampereella vuonna 2019 syntynyt kulttuurijournalismiin erikoistunut verkkojulkaisu ja yhteisö. Kulttuuritoimitus.fi-verkkoalusta julkaisee päivittäin kritiikkejä, haastatteluja ja muita juttuja kulttuurin tekijöistä, tapahtumista ja ilmiöistä. Sivustolla on kuukausittain yli 45 000 kävijää.

Kuvataitelijoiden mukaan maksuton verkkoalusta on nostanut laajasti esiin visuaalisen alan toimijoita, museoita ja gallerioita etenkin Pirkanmaalla.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on jakanut tunnustuspalkintoaan vuosittain vuodesta 1993. Palkintona myönnetään kuvanveistäjä Raimo Heinon suunnittelemaa professori, kuvanveistäjä Eero Hiirosen nimikkomitalia.