1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. saastuminen

Hämeenlinna tutkii tarkemmin Kantolan tapahtumapuiston viereistä rantametsää – keväällä alueelta löytyi jo pieneltä alueelta haitta-aineita

Haitta-aineita löytyi pieneltä alalta jo viime keväänä, kun tapahtumapuiston läheisestä rantametsiköstä siivottiin sieltä paljastuneita jätteitä. Nyt aluetta tutkitaan lisää.

Kuva: Yle

Hämeenlinnan kaupunki selvittää, löytyykö Kantolan tapahtumapuiston läheisyydessä lojuvan jätteen seasta lisää haitta-aineita. Haitta-aineita löytyi pieneltä alalta jo viime keväänä, kun tapahtumapuiston läheisestä rantametsiköstä siivottiin sieltä silloin paljastuneita jätteitä.

Keväällä rojun seassa oli muun muassa öljyinen tynnyri. Pilaantunutta maata ajettiin pois yhden kuorma-autolastin verran. Kiertotalouskoordinaattori Jenni Harmoinen kertoo, että jäte ei vaikuttaisi olevan kovinkaan tuoretta.

– Kyllä ne ovat siellä ehtineet lojua pitkiä aikoja. En tiedä, kuinka monia vuosia, mutta vuosia kyllä.

Syksyn aikana alueella tehdään lisää tutkimuksia.

– Paikalta otetaan maanäytteitä ja tutkitaan niistä haitta-ainepitoisuudet. Tulosten perusteella tehdään suunnitelma jatkotoimenpiteistä.

Harmoinen kertoo, että jäte ei itsessään aiheuta ympäristölle suoraa vaaraa. Harmoisen mukaan nyt havaitut jätteet eivät ole vaarallisia jätteitä. Näitä vaarallisia jätteitä kutsuttiin aiemmin ongelmajätteiksi.

– Tutkimuksissa selviää, millaisia vaikutuksia jätteellä on aikojen saatossa ollut ympäristöön.

Tutkittava alue on tapahtumapuiston ulkopuolella. Jenni Harmoisen mukaan kokonaisuudessaan kyse on pienestä alueesta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.