1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Uutissuomalainen: Vihreät menettänyt kymmeniä jäseniä puolueen kannabispäätöksen jälkeen

Puoluekokous asettui sunnuntaina kannattamaan kannabiksen laillistamista tiukan äänestyksen päätteeksi. Aloite hyväksyttiin äänin 183-181.

Kannabiksen laillistaminen Suomessa on puhuttanut julkisuudessa sen jälkeen, kun Vihreiden puoluekokous hyväksyi sunnuntaina tiukan äänestyksen jälkeen aiheeseen liittyvän aloitteen. Kuvituskuva. Kuva: AOP

Vihreät on menettänyt yli 50 vanhaa jäsentä ja saanut vajaat 20 uutta jäsentä sen jälkeen, kun puolue päätti asettua kannattamaan kannabiksen laillistamista viikonlopun puoluekokouksessa. Asiasta uutisoi Uutissuomalainen.

Uutissuomalaiselle asiaa kommentoinut mikkeliläistaustainen Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen kertoi keskiviikkona, että niin puolueen jättäneitä kuin siihen liittyneitä on viikonlopun jälkeen ollut tavallista enemmän.

Vaikka eroperusteita ei kaikkien osalta ole saatavilla, Liikanen pitää selvänä, että suurin osa eronneista jätti puolueen juuri kannabispäätöksen vuoksi. Suhteessa puolueen 7 900 jäsenen kokonaismäärään Liikanen pitää eronneiden määrää vähäisenä.

Lue myös:

Vihreiden varapuheenjohtaja kannabiksen laillistamisesta A-studiossa: "Kokoomus seuraa perässä 2030-luvulla"

Vähenisivätkö kannabiksen haitat, ja vapautuisiko poliisin resursseja? Näin asiantuntijat vastaavat kahdeksaan väitteeseen laillistamisen hyödyistä

Eduskunnan neljä suurinta puoluetta eivät jaa vihreiden kantaa kannabiksen laillistamiseksi: "En pidä todennäköisenä, elleivät perusfaktat muutu"

Vihreiden kannabisaloite jakaa puolueen jäsenistöä: "Missään nimessä emme ole huumemyönteinen puolue", alleviivaavat vihreät Etelä-Pohjanmaalla

Kannabiksen viihdekäytön kielto säröilee Euroopassa – tällaisia uudistuksia eri maissa suunnitellaan

Vihreät ajaa ensimmäisenä eduskuntapuolueena kannabiksen laillistamista – tutkimusprofessori: "Suomen väestö ei ole siihen vielä valmis"