1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallostadion

Elisa-stadionin uudet investoinnit saattavat nousta puoleen miljoonaan euroon – vanha tekonurmi siirretään ehkä Isolahteen

Vaasan kulttuuri- ja liikuntalautakunta kokousti eilen tiistaina pitkään, ja esityslistalla oli muun muassa Elisa-stadionin investointitarpeet. Uuden tekonurmen lisäksi listalla on vanhan lautakunnan hyväksymä esitys uudesta näyttötaulusta.

Hietalahden stadionin tekonurmi siirrettäisiin ehdotuksen mukaan Isolahteen. Kuva: Yle/Roger Källman

Vaasan kulttuuri- ja liikuntalautakunta esitti eilisessä kokouksessaan Hietalahden jalkapallostadionille yhteensä noin puolen miljoonan euron edestä investointitarpeita.

Kiivainta keskustelua herätti stadionin tekonurmen uusiminen, jonka kustannusarvio on 300 000 euroa. Lisäksi listalla on viime kauden lautakunnan hyväksymä esitys uudesta näyttötaulusta stadionille, jonka kokonaiskustannus olisi 150 000 euroa.

Lisäksi vanhan katsomon taakse on ehdotuksena aidan asennus vanhan katsomon taakse. Aidan kustannusarvio on 40 000 euroa.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Ida Jousmäen mukaan stadionin ylläpidon kustannukset ovat luonnollinen seuraus stadionin rakentamispäätökselle. Hän toivoo, että kaupunginvaltuustossa lisämäärärahat nähtäisiin liikunnan tulosalueesta erillisinä investointiesityksinä.

– [Stadionin] investoinnit eivät ole pois kuntalaisten hyvinvointia lisäävistä liikuntainvestoinneista. Lisäksi nykyinen keinonurmi pystytään onneksi hyödyntämään harrastajille Isolahden kentällä, jossa nykyinen on heikossa kunnossa, Jousmäki sanoo.

Myös Isolahden kentän tekonurmen uusimisesta tehtiin esitys, jonka kustannusarvio on 200 000 euroa. Suunnitelmissa on kuitenkin siirtää Hietalahdesta vanha nurmi Isolahteen, jolloin kustannukset Isolahden osalta pienenisivät huomattavasti.

Eilen esiteltyjen hankkeiden kokonaisarvo on yhteensä yli 9 miljoonaa. Mukana olivat myös suuria hankkeita kuten pesäpallokentän siirto (siirryt toiseen palveluun) sekä palloiluhallin rakentaminen (siirryt toiseen palveluun) Wasa Station -kortteliin. Poikkeuksellisesti esitys oli jaksotettu viidelle vuodelle.

Vaasan kaupungin liikuntatoimen johtaja Mika Lehtosen mukaan jää nähtäväksi, mitkä kaikki hankkeet toteutuvat. Suunnittelussa on paljon epävarmuustekijöitä.

– Esitys etenee nyt valtuustoon, ja ensi vuoden tammikuussa tiedetään mitkä hankkeet etenevät. Tuskin kuitenkaan kaikki esityslistalta, Lehtonen toteaa.

Muita esityksiä olivat esimerkiksi salibandyyn ja koripalloon soveltuva ulkokenttä, Gerbynmäen kehittäminen ja jääalueiden valaistusten uusiminen.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun torstaihin 16.9. kello 23 saakka.