Harjavallassa uusia koronatartuntoja – terveysasemalle perustettu tilannekeskus

Harjavallan akkumateriaalitehtaalla ja sen alihankintayrityksissä on tähän mennessä todettu lähes 40 varmistettua koronatartuntaa.

Harjavallan akkumateriaalitehtaan työmaa. Kuva: Tapio Termonen / Yle

Harjavallassa BASF:n akkumateriaalitehtaalla ja sen alihankintayrityksissä on ilmennyt 30 uutta tartuntaa. Varmistettuja tapauksia on nyt yhteensä 39. Lisäksi pikatesteillä on alustavasti todettu viisi tartuntaa.

Satasairaala tiedotti maanantaina yhdeksästä varmistetusta ja 32 alustavasti antigeenitestillä positiivisesta koronavirustartunnasta Harjavallan BASF:n akkutehtaan alihankintayrityksissä. Noin 150 henkilön arvioitiin altistuneen.

Altistuneista parikymmentä ei ole vielä päässyt testiin.

Tilannekeskus jäljitykseen

Harjavallan terveysasemalle on perustettu Porin perusturvan ja Kessoten tilannekeskus, josta tartunnan jäljitystä hoidetaan tästä päivästä alkaen.

– Tilannetta vaikeuttaa se, että akkutehtaan työmaalla työskentelee monen alihankkijan työntekijöitä ja he edustavat monia eri kansallisuuksia. Vierastyöntekijät asuvat usein yhdessä ja liikkuvat yhteiskyydeillä. Tämä kasvattaa altistuneiden määrää, todetaan Porin perusturvan tiedotteessa.

Testiin matalalla kynnyksellä

Tehdasalueelle saapuvilta tarkistetaan jatkossa koronarokotustodistus. Todistuksen esittäminen on vapaaehtoista. Käytössä on myös erityisesti rokottamattomien testaaminen pikatesteillä akkutehtaalla toimivissa yrityksissä.

Viime viikolla Harjavallan lounasravintoloissa ja kaupoissa asioineita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Lue lisää: