1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kymenlaakso

Kymenlaaksoon syntyy 7 000 työntekijän hyvinvointialue – työntekijöiden siirtyminen uuteen organisaatioon käynnistymässä

Hyvinvointialueen toiminta käynnistyy tammikuussa 2023.

Hyvinvointialueen työntekijöiksi tulevat nykyisen Kymsoten ja Kymenlaakson pelastuslaitoksen työntekijät.  Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Uuden hyvinvointialueen valmistelut ovat käynnistyneet Kymenlaaksossa. Hyvinvointialue yhdistää Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän Kymsoten sekä Kymenlaakson pelastuslaitoksen toiminnan saman organisaation alle.

Muutokset johtuvat sosiaali- ja terveysuudistuksesta. Pitkään valmisteltu uudistus hyväksyttiin eduskunnassa kesäkuun lopulla.

Hyvinvoitialuetta valmistelemaan on perustettu väliaikainen toimielin. Sen vastuuna on muun muassa valmistella henkilöstön siirtyminen työskentelemään uudessa organisaatiossa.

Vuoden 2023 alusta perustettavan Kymenlaakson hyvinvointialueen palveluksessa työskentelee noin 7 000 eri alojen ammattilaista. Uuden hyvinvointialueen työntekijöiksi tulevat nykyisen Kymsoten ja Kymenlaakson pelastuslaitoksen työntekijät.

Hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jonka jäsenet ja varajäsenet valitaan aluevaaleilla tammikuussa. Vaalipäivä on tammikuun 23. päivä.

Hyvinvointialueiden perustamista säätävä laki sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen toimeenpanosta ja voimaanpanosta tuli voimaan heinäkuun alussa.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.