1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuopio etsii lisää vapaaehtoisia lasten ja nuorten tukihenkilöiksi

Tukihenkilöiksi sopivat lähes kaikki 18 vuotta täyttäneet, joilla on aikaa olla lapsen tai nuoren tukena. Erityisosaamista ei tarvita, mutta aikaa tehtävään pitää olla muutaman kerran kuukaudessa.

Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta muutaman kerran kuukaudessa. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Sari Veikkolainen

Kuopion kaupunki etsii jälleen uusia vapaaehtoisia lasten ja nuorten tukihenkilöiksi. Kuopiolaisissa perheissä on paljon lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat tuekseen turvallisen ja luotettavan aikuisen kodin ulkopuolelta.

Yleensä tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta muutaman kerran kuukaudessa. Kuopion kaupungilla sosiaaliohjaajana työskentelevän Hanna Borgelinin mukaan tukihenkilöksi soveltuvat lähes kaikki täysi-ikäiset.

– Vaaditaan se 18 vuoden ikä. Oma arki pitää olla tasapainossa, ettei käy niin, että tukihenkilöstä tulee tuettava, että pystyy olemaan tukena lapselle tai nuorelle. Ei tarvita mitään erityisosaamista, ammattitaitoa tai mitään muutakaan erilaista. Riittää että on aikaa tähän tehtävään, kertoo Borgelin.

Tapaamiset koostuvat yleensä tuettavan kodin ulkopuolisista toiminnoista. Borgelinin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että usein lähdetään yhdessä harrastamaan tai mietitään, mitä harrastaminen voisi olla.

Kuopion kaupungin seuraava tukihenkilökoulutus järjestetään lokakuun alussa ja siihen voi ilmoittautua (siirryt toiseen palveluun) syyskuun loppupuolelle saakka.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.