1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murha

Syyttäjä vaatii elinkautista murhasta ja murhanyrityksestä – Turun Nummessa tapahtuneen henkirikoksen oikeuskäsittely alkoi

Syytetty surmasi puukolla toisen miehen ja vahingoitti vakavasti toista asunnolla ollutta ihmistä kesäkuussa. Syyttäjä vaatii epäillylle rangaistusta murhasta ja murhan yrityksestä.

Turun oikeustalo. Arkistokuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Syyttäjä vaatii kesäkuussa Turun Nummen kaupunginosassa tapahtuneesta henkirikoksesta elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja murhanyrityksestä.

Syytetty oli mennyt haastehakemuksen mukaan Turun Nummen kaupunginosassa sijaitsevalle asunnolle ja puukottanut asunnossa olevaa naista useita kertoja eripuolille kehoa. Sen jälkeen epäilty oli surmannut paikalla olleen miehen usealla puukoniskulla.

Haastehakemuksen perusteella puukotettu nainen selvisi hengissä vain, koska syytetty oli soittanut tuttavalleen ja kertonut teostaan. Tuttava oli soittanut hätäkeskukseen ja hälyttänyt apua.

Syytetty on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa miehen kuoleman ja naisen loukkaantumisen.

Useita syytteitä

Murhasyytteen ja murhan yrityksen lisäksi Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee tapauksessa huumausaineen käyttörikosta ja virkamiehen vastustamista. Epäilty oli itsekin loukkaantunut, hänet oli viety sairaalaan henkirikoksen kiinniottotilanteen jälkeen.

Sairaalassa epäilty oli yrittänyt ottaa häntä vartioimassa olleen poliisin virka-aseen ja rimpuillut rauhoittamisyrityksiä vastaan.

Käräjäoikeus käsittelee myös syytteitä alkuvuonna tapahtuneista pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Syyttäjä katsoo, että epäilty on tuomittava kaikista teoista yhteiseen vankeusrangaistukseen, joka ei voi olla murhan takia vähempää kuin elinkautinen vankeusrangaistus.

Lue lisää:

Turun Nummenmäen kesäkuisen henkirikoksen epäilty mielentilatutkimukseen

Poliisi esittää Turun Nummen henkirikoksesta epäiltyä vangittavaksi keskiviikkona

Poliisi: Turun sunnuntaista väkivallantekoa tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä

Poliisi: Turussa epäilty henkirikos ja henkirikoksen yritys