Hyppää sisältöön

TVT:n vuokra-asunnoissa kielletään tupakointi parvekkeilla ja piha-alueilla – 20 000 asukkaan vuokrasopimukset yhtenäistetään seuraavan kahden vuoden aikana

TVT kieltää päivitetyssä vuokrasopimuksessaan tupakoinnin huoneistoissa, parvekkeilla, patioilla, asuntopihoilla ja taloyhtiön yhteisissä tiloissa. Tupakointi tullaan sallimaan vain erikseen merkityillä tupakointipaikoilla tai piha-alueen ulkoreunalla.

TVT Asunnoilla on jatkossa tiukka linja tupakointiin. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Turun kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö TVT Asunnot Oy yhtenäistää kaikkien talojensa vuokrasopimukset ja samalla yhtiö kieltää asunnoissa, parvekkeissa ja piha-alueilla tupakoinnin.

Tupakointikielto on yksi lisäehto päivitetyissä vuokrasopimuksissa, jotka tulevat seuraavan kahden vuoden aikana kaikkien yhtiön vuokralaisten allekirjoitettaviksi.

Turun kaupungin vuokrataloyhtiö TVT kieltää päivitetyssä vuokrasopimuksessaan tupakoinnin huoneistoissa, parvekkeilla, patioilla, asuntopihoilla ja taloyhtiön yhteisissä tiloissa. Tupakointi tullaan sallimaan vain erikseen merkityillä tupakointipaikoilla tai piha-alueen ulkoreunalla.

TVT Asunnot yhtenäistää kaikki vuokrasopimuksensa vuoteen 2023 mennessä ja sopimuspäivitys käynnistyy tänä syksynä.

– Päivitys etenee alue ja talo kerrallaan. Vuokrasopimusten päivittäminen alkaa syyskuussa Jäkärlän, Yli-Maarian ja Moision alueelta. Lokakuussa edetään Runosmäkeen, Länsinummeen, Teräsrautelaan ja Kärsämäkeen. Kevään aikataulusta tiedotetaan hyvissä ajoin tämän vuoden puolella.

Eri aikoina tehtyjä vuokrasopimuksia nykyaikaistetaan

Yhtiö kertoo, että päivityksen tavoitteena on asukkaiden yhdenvertaisuus ja lainsäädännön vaatimukset.

– Eri vuosikymmenillä tehdyt vuokrasopimukset eroavat toisistaan, eivätkä ne enää ole nykylainsäädännön mukaisia, TVT Asunnot kertoo tiedotteessaan.

Tupakointikiellon lisäksi päivitetyissä vuokrasopimuksissa vesimaksut muuttuvat kulutusperusteiseen laskutukseen sellaisissa asunnoissa, joihin on asennettu huoneistokohtainen vesimittari.

Muutos koskee yli 20 000 asukasta Turussa.