1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uusikaarlepyy

Uudenkaarlepyyn johtoon valittiin Martin Norrgård – aloittaa ensi keväänä, kun pesti Ruotsin Hiihtoliitossa päättyy

Sundomissa syntynyt Martin Norrgård on toiminut RKP:n piirin puheenjohtajana ennen Ruotsin Hiihtoliittoa. Hän sai äänestyksessä yli puolet annetuista äänistä.

Viime kaudella Martin Norrgård työskenteli Suomen joukkueen huoltopäällikkönä. Kuva: Yle/Magnus Eklöv

Uudenkaarlepyyn uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Martin Norrgård.

Valinnan teki eilen torstaina kokoustanut kaupunginvaltuusto.

Kolmesta ehdokkaasta äänestyksessä Steven Frostdahl sai kaksi ääntä, Mathias Kass seitsemän ääntä ja Martin Norrgård18 ääntä. Koska Norrgård sai yli puolet annetuista äänistä, yksi vaalikierros riitti.

Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Steve Nyholm (RKP) sanoo Svenska Ylelle, että Norrgård teki erittäin hyvän vaikutelman koko hakuprosessin aikana.

– Uskomme, että hän markkinoi kuntaa parhaalla mahdollisella tavalla. Emme ole iso kaupunki, mutta on tärkeää saada ihmiset tulemaan tänne. Norrgård mainitsi, että täällä pitäisi olla yrittäjäystävällistä ja että tiet pitää olla hyvässä kunnossa. Olemme lähellä merta, mutta meidän pitäisi olla vielä houkuttelevampi asukkaille, Nyholm summaa.

"Olen nöyrästi kiitollinen"

Vaasan Sundomissa syntynyt Martin Norrgård on aiemmin toiminut RKP: n piirin puheenjohtajana ja toimii tällä hetkellä Ruotsin hiihtoliiton palveluksessa. Viime kaudella hän työskenteli Suomen joukkueen huoltopäällikkönä.

Hän itse ei uskonut että vaalitulos olisi näin selkeä.

– Olen nöyrästi kiitollinen ja erittäin iloinen saamastani luottamuksesta, toteaa Norrgård.

Norrgård aloittaa osittain työnsä jo tänä syksynä lähtevän kaupunginjohtajan Mats Brandtin kanssa, mutta kunnolla vasta ensi vuoden maaliskuussa Ruotsin hiihtojoukkueen tehtävien päättyessä.

Haluatko kuvata Uudenkaarlepyyn kaupunkia kolmella sanalla?

– Hieno, historiallinen ja rohkea, Norrgård kertoo.

Kaupunginjohtajan paikkaa haki yhteensä kuusi henkilöä, joista viisi todettiin päteväksi: Steven Frostdahl, Mathias Kass, Martin Norrgård, Timo Kiviaho ja Tapio Heilala. Näistä neljä aiempaa haastateltiin, kun taas kolme suoritti lopulta soveltuvuustestin.

Artikkeli on osittain käännetty Moa Mattfolkin artikkelista: Martin Norrgård ny stadsdirektör i Nykarleby: "Jag är väldigt glad för förtroendet som jag fått"