Pikku-Ahveniston luonnonsuojelualueen laavu tuhoutui tulipalossa Ylöjärvellä – poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi

Palo tuhosi myös vessan sekä kaksi puuliiteriä. Lisäksi tuli vahingoitti alueen puita. Poliisi tutkii asiaa vahingotekona. Vahingonteosta tekijä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Poltetut retkeilyrakenteet Ylöjärven Pikku-Ahvenistolla
Ylöjärven Pikku-Ahveniston virkistysalueen laavualueen rakennukset tuhoutuivat tulipalossa. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Video: kuvaus Matias Väänänen, leikkaus Mari Siltanen /Yle

Pikku-Ahveniston laavu Ylöjärvellä tuhoutui täysin tulipalossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Palo tuhosi myös muut laavualueen rakennukset, eli vessan sekä kaksi puuliiteriä. Sen lisäksi tuli vahingoitti alueen puita. Paloissa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Ylöjärven kaupungin omistama Pikku-Ahveniston laavu oli suosittu retkeilykohde ja sinne oli tehty useita tapahtumavarauksia. Kaupunki joutuu luonnollisesti perumaan kaikki varaukset.

Poliisi on pitää todennäköisenä, että toisistaan erillään olevat rakennukset on sytytetty tahallaan palamaan.

Poliisi tutkii laavun tuhoa vahingontekona. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Viimeisimmän poliisin tiedossa olevan laavulla olleen retkeilijän tiedetään poistuneen torstaina kello 00.30 aikaan. Kyseinen retkeilijä on tavoitettu eikä häntä epäillä rikoksesta.

Poliisi tutkii asiaa vahingontekona. Vahingonteosta tekijä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Poliisi pyytää vihjeitä Nokian poliisiasemalla puhelinnumerossa 0295 445 888 tai sähköpostitse vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Laavun ympäristössä olevissa puissa näkyy tulen aiheuttamia vahinkoja. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.