1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansallispuistot

Ulkomaisten retkeilijöiden puuttuminen näkyy kansallispuistojen kävijämäärissä

Etelä-Savossa Linnansaaren ja Koloveden kävijämäärät kasvoivat, samoin Punkaharjun luonnonsuojelualue ja tutkimuspuisto kasvattivat kävijämääriään. Repoveden kansallispuistossa kävijämäärä laski etenkin helteiden aikana. Kävijämäärä on kuitenkin edelleen tosi iso.

Metsähallituksen rakennusmestari Pasi Ikonen ja Repoveden kansallispuiston puistomestari Mikko Suosalmi seisovat Lapinsalmen sillankaiteen vieressä. Kuva: Sari Ursin / Yle

Repoveden kansallispuiston kävijämäärä laski viime vuodesta, mutta kävijöitä oli silti alkuvuonna 100 000.

Etenkin heinäkuun helteiden aikana retkeilijöitä oli huomattavasti vähemmän. Samaan aikaan Saimaan alueella niin ikään sijaitsevien Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistojen kävijämäärissä oli hienoista kasvua. Myös Punkaharjun luonnonsuojelualue ja tutkimuspuisto ovat kasvattaneet kävijämääriään.

Repoveden kävijämääriin vaikuttaa muun muassa se, ettei poluilla ole korona-aikaan juurikaan nähty ulkomaisia retkeilijöitä. Esimerkiksi innokkaasti retkeilevät venäläiset ovat puuttuneet nyt kaikista paikoista.

Repovedellä tehdään tänäkin vuonna paljon kunnostuksia houkuttelevuuden lisäämiseksi. Myös Lapinsalmen parkkipaikan laajennustyöt käynnistyvät syksyllä.