1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rock

Remu palaa esiintymislavalle Oulussa – uusi levy Skuugi Darlingsin kanssa piristi rocklegendaa

Oululaisella musiikkiklubilla nähdään tänään harvinainen tilanne, kun suomalaisen rockmusiikin ikoni astuu pitkästä aikaa rumpujen taakse. Taiteilijaeläkkeelle jäänyt Remu Aaltonen esiintyy yhdessä oululaismuusikkojen kanssa.

Remu Aaltonen oululaisella Bassoclubilla soittamassa yhdessä Skuugi Darlings-yhtyeen kanssa 16.9.2021. Kuvassa oikealla kitaristi Jarmo Heikkinen. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Korona-aikana syntynyt levy oululaisen Skuugi Darlings-yhtyeen kanssa on tuonut uutta virtaa rocklegenda Remu Aaltoseen. Pitkä toimettomuus koronarajoituksineen johti uuden pitkäsoiton syntymiseen oululaismuusikoiden kanssa. Levy ja sen kappaleiden harjoittelu onkin tuonut uutta puhtia rocklegendaan.

– Ihan kuin olisin elossa taas. Jos yleisö haluaa, että tehdään keikkaa, niin silloin pitää sitä tehdä. Sen takia ollaan olemassa, että viihdytetään ihmisiä, kertoo Aaltonen.

Remun ja Skuugi Darlings-yhtyeen yhteistyö alkoi vuonna 2014 Helsingin Kirjamessuilla soitetun yksittäisen keikan myötä.

Yhteistyö jatkuu tänään illalla Oulussa Bassoclubilla, kun Hurriganes-yhtyeen 1970-luvun ajoista väitöskirjan vuonna 2013 tehnyt oululaismuusikko ja toimittaja Petri Laukka sai houkuteltua Remun mukaan lavalle.

Rocking All Life Long -levyn teko aloitettiin kolme vuotta sitten. Skuugi Darlingsin kanssa homma toimii Remun mukaan hyvin.

– Helvetin hyvin. Ensin ajattelin, että ei jumalauta, kaikkeen joudunkin mukaan. Moni luulee, että mulla on jo toinen jalka haudassa. Nyt ne tietää, että henki pihisee vielä, naurahtaa Remu.

Rock-ikoni harjoitteli Skuugi Darlingsin kanssa Oulussa torstaina:

Remu Aaltonen Oulussa 2021.

Lue lisää: Remu Aaltonen teki uutta musiikkia oululaismuusikoiden kanssa: Remu & Skuugi Darlingsilta tulee perjantaina ensimmäinen single

Kuuntele Areenasta: Skuugi Darlings -yhtye syntyi poikkeuksellisella tavalla ja sai Remun tekemään paluun