1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähköpotkulaudat

Oulussa sähköpotkulaudoilla voi huristella leutona syksynä marraskuulle asti – laudat halutaan Ouluun myös ensi kesänä

Lautoja vuokraavan Lime Suomen mukaan Oulun kaupungin kanssa on sovittu lokakuun loppuun päättyvästä kaudesta, mutta sitä on mahdollista jatkaa marraskuulle, jos syksy on riittävän leuto.

Potkulautojen turvallisuus, nopeudet ja tapaturmat ovat olleet paljon esillä viime kesän aikana. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulussa sähköpotkulautojen vuokraus voi jatkua pitkälle syksyyn, jos sää sallii.

Lautoja vuokraavan Lime Suomen mukaan Oulun kaupungin kanssa on sovittu lokakuun loppuun päättyvästä kaudesta, mutta sitä on mahdollista jatkaa marraskuulle, jos syksy on riittävän leuto.

Oulussa on ajeltu sähköpotkulaudoilla nyt parisen kuukautta. Alun lanseerausvaiheen parista sadasta laudasta määrää on nostettu useampaan sataan. Vuokraajan mukaan syksy on vähän hiljentänyt tahtia, mutta kesäviikkoina sähköpotkulautoja vuokrattiin vilkkaasti.

Talvitauon jälkeen operaattori haluaa jatkaa lautojen vuokraamista Oulussa ensi keväänäkin

– Jos on useampia pakkasöitä tai tulee lunta, niin ruvetaan valmistautumaan talven tuloon. Jos marraskuulle mennään ilman lunta, niin voimme jatkaa. Käymme talven aikana keskustelua kaupungin kanssa, miltä vuosi 2022 näyttää, mutta olemme halukkaita jatkamaan, kertoo Lime Suomen maajohtaja Mikael Uusivuori.

Potkulautojen turvallisuus, nopeudet ja tapaturmat ovat olleet paljon esillä viime kesän aikana.

Esimerkiksi Helsingissä laudat suljetaan käytöstä viikonloppuöisin. Oulussa on päädytty toistaiseksi alentamaan yönopeudeksi 15 km/h, vaaratilanteiden ja tapaturmien ehkäisemiseksi.

Oulun seudun yhteispäivystyksestä kerrotaan, että Oulussa on heidän tietojensa mukaan tapahtunut yksi vakavaan loukkaantumiseen johtanut onnettomuus potkulaudalla. Muutoin päivystyksessä on hoidettu yksittäisiä sähköpotkulaudoilla tapahtuneita tapaturmia.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.