Tammelassa suuri vesivuoto – mutta missä? Nyt kaivataan havaintoja

Vuotokohta on jossakin päin keskustaa. Paikkaa ei ole löydetty. Tammelalaisia pyydetään havainnoimaan maastoa, jotta vesivuoto voitaisiin paikantaa. Vesivuoto saattaa vaikuttaa vedensaantiin.

Kunta pyytää asukkaita tarkkailemaan maastoa kirkonkylän keskustan alueella. Arkistokuva. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Tammelaa vaivaa suuri vesivuoto. Vuoto on niin suuri, että se saattaa vaikuttaa tammelalaisten vedensaantiin. Vettä karkaa noin 200 kuutiometriä vuorokaudessa, mikä on kolmannes kirkonkylän alueen vedenkulutuksesta.

Tammelan vesihuoltolaitos on pyytänyt Tammelan Vesi- ja Lämpö Oy:tä apuun etsimään vuotokohtaa ja työtä tehdään parhaillaan. Yhtiöstä toivotaan kuntalaisilta säästeliäisyyttä veden käytössä.

Vuotokohtaa ei ole löydetty. Tammelalaisia pyydetään havainnoimaan vesivuotoa keskustan alueella, jotta vuotokohta löytyisi. Kuntalaisten kannattaa katsella esimerkiksi ojien pohjia tai sadevesikaivoja, jos niissä näkyisi runsaasti vettä.

Kunta pyytää asukkaita tarkkailemaan maastoa kirkonkylän keskustan alueella. Vuotokohdan arvellaan olevan Lamalan ja Matintuomion välillä. Vettä on päässyt maastoon jo joitakin päiviä.