Tarjouskilpailu Ranta-Kartanon pysäköintitalon suunnittelusta ja rakentamisesta pian käyntiin

Lahden kaupunki rakennuttaa keskustaan uuden pysäköintilaitoksen, joka palvelee myös Ranta-Kartanon uusiin taloihin tulevia asukkaita. Tavoitteena on, että pohjatöitä päästään tekemään loppukeväästä 2022.

Toistaiseksi Ranta-Kartanon alueella voi pysäköidä vanhan linja-autoaseman viereisellä parkkipaikalla. Arkistokuva marraskuulta 2020. Kuva: Sini Ojanperä / Yle

Lahti alkaa pian etsiä suunnittelijaa ja rakentajaa Ranta-Kartanon uudelle pysäköintitalolle. Keskustassa sijaitsevalle Ranta-Kartanon alueelle tulee uusia kerrostaloja, ja pysäköintipaikkoja tarvitaan tulevia asukkaita sekä muita autoilijoita varten.

Pysäköintitalon valmistelu on pian siinä vaiheessa, että kilpailutus voidaan käynnistää. Tarjouskilpailun voittaja huolehtii sekä suunnittelusta että rakentamisesta. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, rakennustyöt päästään aloittamaan loppukeväästä 2022.

Pysäköintilaitoksen viereen on tarkoitus tulla kylpylähotelli ja vesiliikuntakeskus. Parkkitalon on arvioitu maksavan kaupungille 11–12 miljoonaa euroa, mutta osa summasta saadaan takaisin myymällä kaavassa määrättyjä velvoitepaikkoja.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös: