1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. M/S Baltic Princess

Baltic Princess -risteilyaluksella suomalaismiehen kuolemaan johtanut väkivaltatapaus – Ruotsin poliisi tutkii tapausta

Väkivallanteko sattui aluksen käytävällä tax free -myymälän edustalla torstain ja perjantain välisenä yönä viime viikolla.

Väkivallanteko tapahtui viime viikolla Tallink Siljan Baltic Princess -aluksella. Kuva: AOP

Tallink Siljan Baltic Princess -risteilyaluksella tapahtui viime viikolla vakava väkivallanteko, jonka uhri kuoli myöhemmin sairaalassa, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Viestintäjohtajan mukaan uhri oli keski-iän ylittänyt suomalainen mies. Myös epäilty tekijä on suomalainen mies, mutta Nöjd ei osaa sanoa, tunsivatko miehet toisiaan entuudestaan.

Väkivallanteko sattui aluksen käytävällä tax free -myymälän edustalla torstain ja perjantain välisenä yönä viime viikolla, Nöjd kertoo. Laivalla oli hänen mukaansa saatu nopeasti tietää tilanteesta.

– Sairaanhoitaja kutsuttiin paikalle ja uhrille annettiin ensiapua, hän kertoo.

Paikalle hälytettiin apua meripelastuskeskuksesta. Uhri kuljetettiin Tukholmaan sairaalahoitoon, jossa hän myöhemmin kuoli.

– Pahoinpitelijä ei loukkaantunut tilanteessa. Hänet otettiin säilöön ja luovutettiin Tukholman poliisin haltuun, Nöjd sanoo.

Viestintäjohtajan mukaan tapausta tutkii Ruotsin poliisi. Asiasta kertoivat ensimmäisinä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun) ja Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).