1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Kuusi nuorta pelastui vuokramökin palosta Salossa – palohälyttimet olivat hiljaa, vaikka katto oli jo liekeissä.

Sadan neliön hirsimökki tuhoutui täysin tulipalossa viime yönä. Mökissä yöpyi kuusi nuorta miestä, jotka selvisivät palosta vahingoitta. Yksi heistä havahtui savuun ja herätti kaverinsa.

Vuokramökki tuhoutui tulipalossa Salossa aamuyöllä. Kuvituskuva Kuva: Linus Hoffman / Yle

Kaksikerroksinen vuokramökki tuhoutui tulipalossa Salon Multasillantiellä aamutunteina. Sadan neliön mökki oli hirsirakenteinen.

Palokunta sai hälytyksen palopaikalle hieman ennen kuutta. Paikalla olleet kuusi noin kaksikymmenvuotiasta miestä olivat palavassa mökissä, tulivat ulos rakennuksesta ja soittivat apua.

Yksi nuorista oli herännyt siihen, että välikatto oli tulessa ja herätti muun joukon. Heidän arvionsa mukaan kyse oli nokipalosta, eli hormiin kertynyt karsta oli syttynyt. Mökissä olleet palovaroittimet eivät hälyyttäneet ja seuraukset olisivat voineet olla kohtalokkaat.

Sammutustöiden alettua vuokralaiset poistuivat paikalta. Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta nuorten tavaroita jäi mökkiin.

– Mökki tuhotui täysin sisätiloiltaan, ainoastaan seiniä jäi pystyyn, kertoo päivystävä palomestari Timo Lehmuskoski Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksesta.