Hyppää sisältöön

Tapahtuma-ala heräilee koronakriisin jäljiltä Etelä-Savossakin – katsojamäärät laahaavat rajoitusten poistumisesta huolimatta

Koronarajoitukset ovat vapautuneet pahimman kriisin jäljiltä, mutta yleisö ei ole vielä rynnännyt konsertteihin. Taphatumajärjestäjiä tilanne hieman jännittää.

Konsertti- ja kongressikeskus Mikaelissa on syksyllä luvassa laaja kattaus konsertteja, mutta vielä vähän jännittää uskaltaako yleisö paikalle. Kuvituskuva. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Kulttuuri- ja tapahtumaelämä on heräilemässä koronan jälkeiseen eloon myös Etelä-Savossa, mutta katsojia on yhä normaalia vähemmän.

Jääkiekkokausi on alkanut, elokuvateatterit pyörittävät ensi-iltoja ja myös konserttijärjestäjät mainostavat syksyn keikkoja. Vaikka kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet, lipunmyynti on kuitenkin hyvin rauhallista,

Esimerkiksi Kulttuuritalo Mikaelin toimitusjohtaja Antti Kalliomaan mukaan lippuja myydään nykyään entistä lähempänä itse tapahtumaa.

– Aikasemmin lippuja on ostettu lippuja pitkällekin tulevaisuuteen, mutta nyt odotetaan viime hetkeen ja tehdään nopeitakin päätöksiä. Se on mielestäni isoin muutos aikaisempaan.

Koronarajoituksista luopuminen ei siis ole aiheuttanut suurta yleisöryntäystä, ja moni tapahtumajärjestäjä jännittää nyt tulevia yleisömääriä. Mikaelissa syksyn keikkakalenteriin on valittu paljon erilaisia esiintyjiä, jotta mahdollisimman moni ihminen löytäisi itselleen sopivan tapahtuman.

– Varmaan meillä kaikilla tapahtumajärjestäjillä on nyt pelko siitä, uskaltaako ihmiset oikeasti lähteä.

Kalliomaa kannustaa yleisöä uskaltautumaan tapahtumiin ja konsertteihin, sillä koronaturvallisuuteen panostetaan keikkapaikoilla yhä erittäin paljon.

– Esiintyjillä on virtaa ja me olemme panostaneet turvallisuuteen. Uskon, että on ihmisille luvassa paljon hyviä kulttuurielämyksiä.