1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Venäjä

Venäläisyliopistossa ampumavälikohtaus – ainakin kuusi kuollut

Venäjän tutkintakomitean mukaan epäilty ampuja on saatu kiinni. Tapauksesta on nostettu murhatutkinta.

Oppilaita evakuoidaan Permin yliopiston tiloista Venäjällä
Oppilaita evakuoidaan Permin yliopiston tiloista Venäjällä

Venäjällä Permin kaupungissa tapahtui maanantaina-aamuna ampumavälikohtaus paikallisessa yliopistossa.

Ampuja tuli Ural-vuoriston tuntumassa sijaitsevan kaupungin yliopistokampukselle noin kello 11:n aikaan paikallista aikaa ja alkoi ampua, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass.

Yliopistokampuksella oli Tassin mukaan tapahtumahetkellä arviolta 3000 opiskelijaa. Osa opiskelijoista ja opetushenkilökunnasta oli paennut ampumista ikkunoista.

Venäjän tutkintakomitean mukaan kuusi ihmistä on kuollut. Lisäksi tutkintakomitean mukaan 28:n vammoja on hoidettu, ja osa on joutunut sairaalaan.

Tutkintakomitea ilmoitti aiemmin kuolleiden määrän olevan kahdeksan. Se korjasi kuolleiden määrän myöhemmin tiedotteessaan, TASS ja AFP kertovat.

Myös tiedot loukkaantuneiden määrästä ovat vaihdelleet. Esimerkiksi AFP:n mukaan 14 ihmistä olisi loukkaantunut. Puolestaan Tass kertoo jopa 24 ihmisen loukkaantuneen.

Uutistoimistojen mukaan epäilty ampuja olisi yliopiston opiskelija. Viranomaisten mukaan epäilty ampuja on saatu kiinni ja tunnistettu. Tassin mukaan ampuja vastusteli kiinniottoa ja loukkaantui.

Tapauksesta on nostettu murhatutkinta.

Perm sijaitsee arviolta 1 300 kilometriä Moskovasta itään. Puolestaan Jekaterinburgin suurkaupunki on Permistä reilun 350 kilometrin päässä.

Kyseessä on jo toinen ampumavälikohtaus oppilaitoksessa Venäjällä tänä vuonna. Toukokuussa 19-vuotias mies ampui yhdeksän henkilöä Kazanin kaupungissa.

Päivitetty klo 14.34: Tutkintakomitea päivitti kuolleiden lukumäärän kahdeksasta kuuteen.