1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pesäpallo

"Kiitollisuus, onnellisuus ja ylpeys siitä, mitä ollaan yhdessä saavutettu" – Mailattaret juhlii nousua Superpesikseen

Yli 60 vuoden odotus palkittiin, kun Mailattaret päätti kautensa nousemalla pesäpallon ylimmälle sarjatasolle.

Mailattaret nousee Superpesikseen. Alexandra Scheweleff on ollut yksi joukkueen luottopelaajista. Kuva: Pasi Kettunen/ Mailattaret

Vaasan Mailattaret teki lauantaina, kolmannessa Superpesiksen karsintaottelussa sen, mitä oli suunnitellutkin. Kolmas voitto Siilinjärven Pesiksestä ratkaisi Mailattarien ensi kauden sarjatason, ja nousu Superpesikseen on totta.

Seuran puheenjohtaja Miia Äkkinen sanoo, että tavoite asetettiin heti viime kauden päätyttyä.

Vuosi sitten Helsingin Roihuttaret vei ylemmän sarjatason paikan, mutta vaasalaiset lähtivät jo heti uutta kautta kohti.

– Tällä hetkellä päällimmäisinä ovat kiitollisuus, onnellisuus ja ylpeys siitä, mitä ollaan yhdessä saavutettu.

Lue myös: Mailattaret loi pesisilmiön Vaasaan – "Tämä on meille uutta ja tämä tuntuu tosi kivalta!"

Muutoksia tiedossa

Mailattarien joukkue ja myös taustaryhmä ovat koko vuoden valmistautuneet sarjatason nousuun. Nyt suunnitelmia päästään jatkamaan ja toteuttamaan.

–Tällä viikolla jatketaan pelaajasopimusten neuvotteluita, työstetään talousarviota ja ruvetaan huolehtimaan Pesäpalloliiton vaatimista olosuhdemuutoksista Hietalahden pesäpallostadionille.

Isoista muutoksista ei kuitenkaan Äkkisen mukaan ole kyse.

– Katsomopaikat riittävät, ja jopa katettuja paikkoja on tarpeeksi. Sähköinen tulostaulu tarvitaan, ja mediatilat kaipaavat kohennusta. Mutta ne ovat varsin pieniä asioita, listaa Äkkinen.

Pelaajasopimusneuvottelut seura rauhoitti viime viikoiksi. Äkkinen sanoo, että Mailattarien kiinnostavuus on kasvanut.

– Ensimmäistä kertaa näin päin, että meidän puhelimet soivat, naurahtaa Äkkinen.

Superpesisjoukkueiden budjetit ovat kuluneella kaudella olleet Äkkisen mukaan noin 100 000–300 000 euroa. Mailattarilla budjetti on ollut paljon pienempi, mutta nostopaineita tulee, tietää Äkkinen.

Paikallispelejä odotellessa

Naisten Superissa pelaa ensi kaudella kaikkiaan kolme pohjalaisjoukkuetta. Seinäjoen Maila-Jussit ja Lapuan Virkiä ovat Mailattarille tuttuja joukkueita. Vaasalaisilla on ollut joukkueiden kanssa farmisopimukset.

– Meillä on ollut Maila-Jussien ja Virkiän kanssa hyviä kokemuksia farmiyhteistyöstä. Nyt meidän täytyy mahdollisesti löytää kumppani ykköspesistasolta, jonka kanssa sitten pääsemme yhteistyötä toteuttamaan.

Pohjalaisjoukkueiden kohtaamisten uskotaan kiinnostavan yleisöä. Mailattarien hyvät otteet ovat näkyneet yleisön kiinnostuksena. Lauantaina kolmannessa karsintaottelussa oli paikalla peräti 860 ihmistä. Ottelua oli lähdetty seuraamaan kauempaakin.

Äkkinen näkee Mailattarien nousussa paljon hyvää koko alueen pesäpallokulttuurille.

–Tämä on pelaajille, joukkueelle ja valmentajille merkki siitä, että omalla alueella pystyy toteuttamaan unelmansa ja pääsee Superpesikseen, hehkuttaa Äkkinen.

Mutta ennen kuin ensi kausi käynnistyy, vaasalaiset pesäpallonaiset juhlivat. Ja aihetta onkin, sillä viimeksi vaasalainen naisten joukkue on pelannut pesäpalloa ylemmällä sarjatasolla vuonna 1955.

Aiheesta aiemmin:

Vaasan Mailattaret nousee naisten Superpesikseen – sarjanousua todisti 860 katsojaa

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun tiistaihin 21.9. kello 23 saakka.