Hyppää sisältöön

Moni lopetti säännöllisen liikuntaharrastuksen korona-aikana – Päijät-Hämeessä pyritään saamaan liikkujat takaisin seuratoimintaan

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu -aluejärjestössä tehdään yhteistyötä seurojen ja kuntien kanssa, jotta varsinkin lapset ja nuoret palaisivat liikuntaharrastusten pariin.

Etenkin sisätiloissa harrastettavat kontaktilajit ovat menettäneet harrastajia koronan myötä. Kuvituskuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Monet urheilu- ja liikuntaseurat ovat korona-aikana menettäneet runsaasti harrastajia Päijät-Hämeen alueella.

Vaihtelu on melko suurta eri lajien ja seurojen välillä, mutta etenkin sisätiloihin sijoittuvien kontaktilajien harrastajat ovat vähentyneet. Samalla ulkoliikunta sekä muut harrasteet ja ajanvietteet ovat puolestaan lisänneet suosiotaan.

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu -aluejärjestön seurakehittäjä Kustaa Ylitalo toivoo, että etenkin lapset ja nuoret palaisivat liikuntaharrastusten pariin.

– Kaikkein eniten tästä ovat oikeastaan kärsineet yläkouluikäiset. Koronarajoitusten aikana alle 12-vuotiaille on ollut helpompaa järjestää toimintaa, sitä ei ole rajoitettu niin paljon. Yläkouluikäisistä olen itsekin huolissani, koska heillä on ollut enemmän näitä katkoksia ja se on myös se herkkä ikä, jossa urheiluseuratoiminnasta jäädään muutenkin herkästi pois, Ylitalo sanoo.

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu pyrkii saamaan lapsia ja nuoria takaisin harrastamaan liikuntaa ja urheilua seuratoiminnan piiriin. Yhteistyötä tehdään hartiavoimin sekä seurojen että myös kuntien ja kaupunkien kanssa.

– Viestintä on tärkeässä roolissa, eli yhdessä näiden toimijoiden kanssa viestitään vastuullisesti siitä, että harrastuksiin palaaminen on turvallista. Haluan rohkaista lapsia, nuoria ja myös heidän vanhempiaan sen suhteen, että urheiluseurassa on turvallista harrastaa ja toiminta on vastuullista, Ylitalo toteaa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.