1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joensuu

Kimmelin laajennus on valmis: Joensuuhun Itä-Suomen suurin konferenssihotelli, jonka sisään voi ajaa autolla

Kimmelin 19 miljoonan euron remontti valmistui muutaman kuukauden etuajassa. Seuraavaksi on vuorossa hotellin saunaosaston remontti, joka avautuu ampumahiihdon maailmancupiin mennessä.

Joensuun uudistettuun ja laajennettuun kokoushotellin rakennettiin isot ovet, jotta sisään voi ajaa autolla tai tuoda konenostimen. Kuva: Jaana Kainulainen / Yle

Joensuussa on avautunut Itä-Suomen suurin konferenssihotelli. Pohjois-Karjalan Osuuskaupan remontoimassa hotelli Kimmelissä voi järjestää yli tuhannen hengen kokouksia ja tapahtumia, kuten esimerkiksi puoluekokouksia.

Hotelliin mahtuu yhtä aikaa noin 1 200 ruokailijaa ja 600 kokousvierasta. Hotellihuoneita on noin 240.

Suurimpaan Penttilä-nimiseen tilaan voi ajaa auton tai tuoda melko korkean nostimen sisäään.

– Yllättävän paljon on kysyntää tilaisuuksille, johon halutaan tuoda auto tai jokin iso tuote. Tällaisia ei ole monta Suomessa, toteaa PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen.

Kimmelin hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalon mukaan hotelli oli viime viikonloppuna loppuunmyyty, mutta korona vaikuttaa yhä tilanteeseen.

– Avajaisviikonloppu onnistui, mutta ihmiset jättävät yhä varauksiaan aivan viime tinkaan.

PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen (vas.), kokous- ja tapahtumapäällikkö Jarno Pitko, ravintolapäällikkö Tero Turunen ja hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo esittelivät muuttuvia kokoustiloja. Kuva: Jaana Kainulainen / Yle

Joulukuussa vuonna 2020 alkanut remontti valmistui puoli vuotta suunniteltua aiemmin. Myös kustannukset jäivät hieman alle budjetoidun 19 miljoonan euron.

Rahalle on kuitenkin käyttöä, sillä hotellin kellarikerroksen saunatilojen remontti alkaa vuodenvaihteen tienoolla. PKO:n mukaan nykyisiin tiloihin rakennettavan spa-osaston ja kuntosalin kustannusarvio on seitsemännumeroinen. Tämän uudistuksen on määrä valmistua ensi maaliskuussa Kontiolahdella järjestettävään ampumahiihdon maailmancupiin mennessä.

Kaikki hotellin 237 huonetta on uudistettu. Kahden hengen huoneiden lisäksi hotellissa on sviittejä ja neljän hengen huoneita. Osassa huoneista on sauna ja kahdessa poreallas. Kuva: Jaana Kainulainen / Yle

PKO tiedottaa Sirkkalan alueen seuraavasta askeleesta vielä tänä syksynä

Osuuskaupan Sirkkalan suunnitelmat eivät pääty siihen.

Matkailu- ja myyntijohtaja Kannisen mukaan seuraavasta askeleesta tihkuu tietoa jo tänä syksynä. PKO omistaa nyt koko Sirkkalan puiston. Joensuun kaupunki myi noin vuosi sitten vajaan hehtaarin verran maata hotelli Kimmelin ja Pielisjoen välistä Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle.

Tontin hinta oli noin miljoona euroa. Kaava mahdollistaa kolmen kolmikerroksisen majoitusrakennuksen tekemisen tontille.

PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä on aiemmin julkisuudessa puhunut viihdekylpylän rakentamisesta Kimmelin yhteyteen.

– Toistaiseksi Sirkkalan puisto on meillä tapahtuma-alueena, jossa järjestämme myös ensi kesän Osuuskaupparockin. Mutta siltahanke Pielisjoenlinnan suuntaan etenee, paljastaa Tiina Kanninen.

Kaupungin mukaan kaava mahdollistaa sillan rakentamisen Sirkkalan puistosta Pielisjoenlinnaan eli Niskasaareen. Rakentaminen voi kaupungininsinööri Tero Toivasen mukaan alkaa aikaisintaan 2025-2026 mutta siihen liittyy useita epävarmuustekijöitä.

PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kannisen mukaan Kimmelin jälkeen Itä-Suomen toisiksi suurin kokoushotelli löytyy Kuopiosta. Kuva: Jaana Kainulainen / Yle

Juttua tarkennettu 20.9.2021 kello 18.57: Jutun ingressissä ja leipätekstissä luki ensin, että Kimmelin alakertaan remontoidaan kylpylätiloja. Tarkennettu tietoja juttuun, että kyseessä on saunaosaston remontti ja sinne rakennetaan spa-osasto ja kuntosali, ei kylpylää.

Juttua oikaistu 21.9.2021 klo 9:13. Tiina Kannisen titteli on matkailu- ja ravitsemiskaupan matkailu- ja myyntijohtaja.

Juttuun lisätty 21.9.2021 klo 13:04 tieto siltahankkeesta.

Lue lisää:

Kimmelin remontti alkaa Joensuussa

Kimmelin remontti etenee puolisen vuotta suunniteltua nopeammin Joensuussa