1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Vaasassa lapset eivät ole tarvinneet sairaalahoitoa koronaoireiden takia, pitkää koronaa ei myöskään ole havaittu

Vaikka koronatapaukset ovat lisääntyneet etenkin neljännen korona-aallon myötä, eivät lapset ole tarvinneet sairaalahoitoa. Pitkäkestoista koronaa ei myöskään ole tavattu lapsipotilailla.

Lastentautien apulaisylilääkäri Maria Backström. Kuva: Yle/Anne Teir-Siltanen

Vaasan sairaanhoitopiirissä ei ole ollut koronan takia tehohoidossa yhtään lasta suoranaisesti, ja sairaalahoidossakin on ollut koko aikana alle kymmenen lasta koronasta johtuvien oireiden takia.

Lastentautien apulaisylilääkäri Maria Backströmin mukaan näissäkin tapauksissa lapsipotilaat ovat joko olleet muista syistä sairaalassa tai lieväoireisia. Teho-osastolla on ollut yksi covid-positiivinen lapsi, mutta hänkin sai hoitoa muista syistä kun koronatartunta todettiin.

– Covidin takia ei ole ollut lapsia teholla hoidettavina, yksi oli teholla muista syistä ja sattui olemaan covid positiivinen, Backström sanoo.

Myöskään Long Covid- tapauksia ei ole diagnosoitu lapsilla Vaasan sairaanhoitopiirissä. Backströmin mukaan koronapositiivisten lasten osuus on kuitenkin selvästi lisääntynyt neljännen aallon aikana.

Kotona hoidettujen lasten oirekuvasta Vaasan sairaanhoitopiirin alueella ei ole dataa saatavilla.