1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kestävä matkailu

Vetokoirayrittäjät voivat jatkossa osoittaa toimintansa vastuullisuuden sertifikaatilla

Ensin laadittiin kriteeristö koirien vastuullisesta käytöstä matkailussa. Syksyn aikana laaditaan vastaavat kriteerit matkailuporoille.

Koiravaljakkoajelu kuuluu usein etenkin ulkomaisten matkailijoiden lomaohjelmaan Lapissa. Kuvituskuva. Kuva: Thomas von Boguslawski/Yle

Matkailussa käytettävien vetokoirien hyvinvointiin halutaan kiinnittää jatkossa yhä enemmän huomiota, Lapin yliopisto tiedottaa.

Yrittäjä voi tänä syksynä hankkia Green Activities -ekosertifikaatin, joka vahvistaa, että koiria kohdellaan matkailutyössä vastuullisesti. Ekosertifikaatin on laatinut Business Finland. Se on laatinut matkailuyrityksille muitakin laatukriteeristöjä (siirryt toiseen palveluun), joiden on tarkoitus kertoa vastuullisesta matkailutoiminnasta.

Vetokoiria koskevassa kriteeristössä on kiinnitetty huomiota muun muassa koirien kesäajan liikkumiseen sekä niiden eläköitymiseen.

Syksyn aikana kehitetään vastaava kriteeristö myös poromatkailun tarpeisiin.

Juttua korjattu 22.9. kello 16:53: Ekosertifikaattia ei ole laatinut Business Finland vaan Going Green Oy yhteistyössä Lapin yliopiston Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin kanssa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.