1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Seinäjoki

Seinäjoelta puretaan vanhoja rakennuksia, muun muassa vanha paloasema ja Larvalan talo häviävät uuden tieltä

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi rakennustarkastajan ja ympäristöterveydenhuollon johtavan hygieenikon virat haettaviksi.

Seinäjoen vanha paloasema puretaan. Tilalle on tulossa pääosin puukerrostaloja. Kuva: Hanne Leiwo/Yle

Seinäjoella aiotaan purkaa neljä vanhaa rakennusta: vanha paloasema, Larvalan talo, Alakylän puukoulu ja Kuulankatu 3:ssa sijaitseva liike- ja asuinrakennus.

Seinäjoen kaupunginhallituksella ei ollut maanantaina huomautettavaa purkamislupahakemuksiin.

Vapaudentien varrella sijaitsevan Larvalan talon ja Kirkkokadun varrella sijaitsevan vanhan paloaseman purkamislupahakemukset on tehnyt kaupungin kaupunkiympäristötoimiala.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi keväällä vanhan paloaseman ja Larvalan talon alueen asemakaavan, joka mahdollistaa pääosin puukerrostalojen rakentamisen alueelle. Asemakaavasta on valitettu Vaasan hallinto- oikeuteen, joten alueen rakentaminen viivästyy.

Kaupunginhallitus ei löytänyt huomautettavaa myöskään Alakylän puukoulurakennuksen ja Kuulankatu 3:ssa sijaitsevan liike- ja asuinrakennuksen purkamishakemuksista. Alakylän koulua on tarkoitus laajentaa lähivuosina.

Kuulankadulla sijaitsevan rakennuksen purkuluvan hakijana on Asunto Oy Kuulankatu 3 A sekä Minimani Yhtiöt Oy. Tyhjä rakennus puretaan uudisrakennuksen tieltä.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi rakennustarkastajan ja ympäristöterveydenhuollon johtavan hygieenikon virat haettaviksi. Molemmat virat täytetään vuodenvaihteesta alkaen tai sopimuksen mukaan.