Hyppää sisältöön

Kolmas rokotuskierros käynnistyy Etelä-Karjalassa – alle 40-vuotiaita patistetaan ottamaan molemmat rokotukset

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote toivoo alle 40-vuotiaiden hoitavan molemmat kaksi koronavirusrokotustaan kuntoon samalla, kun kolmas rokotuskierros käynnistyy.

Eksote jatkaa koronavirusrokotuksia myös ilman ajanvarausta Lappeenrannassa ja Imatralla. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Koronaviruksen kolmas rokotuskierros käynnistyy Etelä-Karjalassa. Ensimmäisillä eteläkarjalaisilla on jo ollut mahdollisuus saada kolmas rokotus (siirryt toiseen palveluun) tai varata aika siihen.

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat ottaa kolmannen koronavirusrokotteen, kun toisen ja kolmannen rokotteen välillä on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL on ohjeistanut kuntia tarjoamaan kolmatta rokoteannosta osana perusrokotesarjaa niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

Voimakkaasti immuunipuutteisiin kuuluvat muun muassa ihmiset, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto tai joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos. Myös muut kolmannen rokoteannoksen saavat ryhmät on kerrottu Eksoten verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun).

Alle 40-vuotiailla petrattavaa rokotuksissa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote toivoo alle 40-vuotiaiden hoitavan molemmat kaksi koronavirusrokotustaan kuntoon. Heidän rokotuskattavuutensa on vielä liian matala.

Etelä-Karjalassa tavoitellaan 80 prosentin rokotuskattavuutta Venäjän rajan läheisyyden takia. Venäjällä deltavariantti on levinnyt voimakkaasti jo pitkään.

Ilman ajanvarausta järjestettävien koronavirusrokotusten kävijämäärät ovat vähentyneet selvästi Etelä-Karjalassa.

Viime viikolla Eksoten järjestämissä walk in -rokotuksissa kävi noin 775 ihmistä, joista 150 otti ensimmäisen rokotteen.

Rokotuksissa kävi kaikenikäisiä.

Rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto muistuttaa, että koronavirus löytää rokottamattomat, joista kenellekään ei voi luvata suojaa vakavaa tautimuotoa vastaan.

– Nyt on hyvä hetki hoitaa koronavirusrokotukset kuntoon, koska kolmasrokotekierros on käynnistymässä ja toisaalta koronatodistus tai rokotepassi helpottaa liikkumista, Kuitto lisää.

Hallituksen on tarkoitus päättää koronapassista ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa tänään tiistaina.

Tällä viikolla Eksote jatkaa walk in -rokotuksia torstaina kello 13–18 Imatran ToriGalleriassa. Arkipäivisin kello 9 –14.30 annetaan Lappeenrannan IsoKristiinassa 1- ja 2 -rokotuksia ilman ajanvarausta. Samoin arkipäivisin klo 13–16 annetaan 1- ja 2-rokotuksia ilman ajanvarausta Imatran ToriGalleriassa.

.
.