SK: Rauman sote-johtaja sai koronarokotuksia vastustavan uhkauskirjeen – tutkintapyyntö poliisille

Sosiaali- ja terveysjohtaja Satu Helin ja Rauman kaupunki päätyivät viemään asian viranomaistutkintaan, koska uhkauskirje on laadultaan niin poikkeava, että sen katsotaan vaarantavan kaupungin koko terveydenhuollon henkilöstön turvallisuutta.

Rauman soisaali- ja terveysjohtaja Satu Helin kuvailee saamaansa uhkauskirjettä laadultaan poikkeavaksi. Kuva: Jenni Joensuu / Yle

Rauman sosiaali- ja terveysjohtaja on saanut koronarokotusvastaisen uhkauskirjeen.

Satakunnan Kansa kertoo, että Satu Helin ja Rauman kaupunki ovat tehneet asiasta poliisille rikosilmoituksen (siirryt toiseen palveluun).

Uhkauskirjeessä ei ollut allekirjoittajaa. Helinin mukaan kirje on laadultaan niin poikkeava, että koko Rauman terveydenhuolllon henkilöstön turvallisuuden nimissä se päädyttiin viemään viranomaistutkintaan.

– Tähän mennessä ei ole uhattu hirttämisellä, mutta nyt on, eikä se tunnu tietenkään hyvältä, Satu Helin toteaa lehdessä.

Kirje on päivätty Helsingissä syyskuun 3. päivänä ja se on saapunut Raumalle 8. syyskuuta.

Lehti kertoo, että myös Porissa terveydenhuollon ja koulujen henkilöstö ovat saaneet rokotevastaisia viestejä. Porin sivistystoimialaa johtava Esa Kohtamäki sanoo, että yksi uhkatilanne on annettu poliisiasiaksi.