1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Pohjanmaa

Työllisyystilanne paranee Pohjois-Pohjanmaalla samaa tahtia koronatilanteen kanssa, mikä näkyy etenkin lomautusten vähenemisenä

Elokuun lopussa maakunnassa oli alle 20 000 työtöntä työnhakijaa tai lomautettua. Se on yli 4000 vähemmän kuin heinäkuussa ja 3400 vähemmän kuin vuosi sitten. Myös avoimia työpaikkoja on aiempaa enemmän tarjolla.

Pohjois-Pohjanmaalla on aiempaa enemmän tarjolla avoimia työpaikkoja. Tekijöitä kaivataan etenkin palvelu- ja myyntitöihin ja rakennusalalle. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Pohjois-Pohjanmaan työllisyystilanteesta tulee myönteisiä uutisia. Kohentunut koronatilanne vauhdittaa myös työllisyyttä.

Elokuun lopussa maakunnassa oli 19 800 työtöntä työnhakijaa ja lomautettua, kun heinäkuussa heitä oli noin 24 000. Myös vuoden takaiseen verrattuna luvuissa on tapahtunut iso, lähes 3 500 henkilön, muutos myönteiseen suuntaan.

Työvoimahallinnon mukaan työttömyyslukuja on laskenut erityisesti koronapandemiasta aiheutuneiden lomautusten tasainen väheneminen. Myös työvoiman kysyntä on kasvussa.

Elokuun aikana Pohjois-Pohjanmaalla oli kaikkiaan tarjolla yli 11 000 työpaikkaa. Uusia työpaikkoja ilmoitettiin elokuun aikana yli 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Suurin kysyntä kohdistuu etenkin palvelu- ja myyntityöntekijöihin sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöihin.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.