1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kalastus

Meri-Lapissa houkutellaan kiinnostuneita kalastusharrastuksen pariin: Kalasta ja kokkaa -iltojen tiedoilla pääsee alkuun

Kurssi on suunnattu aikuisille, jotka haluavat saada perustiedot kalastuksesta, saaliin käsittelystä sekä kalan valmistamisesta ruoaksi.

Kalasta ja kokkaa -kurssi-illat järjestetään Kemissä Veitsiluodon kalapaikassa. Kuva: Pirkko Kukko-Liedes / Yle

Meri-Lapissa etsitään kiinnostuneita aikuisia kalastusharrastuksen pariin. Kemissä alkaa ensi kuussa Kalasta ja kokkaa -kurssi, jossa tietoiskuiltoina saa käytännön oppia kalastamiseen eri vuodenaikoina sekä kalan valmistamiseen ruoaksi.

Neljänä kurssi-iltana tutustutaan eri kalastusmuotoihin, välineistöön ja saaliin käsittelyyn. Ensimmäiset kaksi Kalasta ja kokkaa -iltaa pidetään lokakuussa, yksi maaliskuussa ja viimeinen toukokuussa. Kurssia ei ole tarkoitettu vain kemiläisille, vaan sinne voi tulla mistä lähialueen kunnasta tahansa.

Koulutuksen järjestää Veitsiluodon Kalamiehet ry (siirryt toiseen palveluun). Veitsiluodon kalapaikassa (siirryt toiseen palveluun) järjestettävä kurssi on osa Suomen Vapaa-ajankalastajien pilottitoimintaa.

Veitsiluodon Kalamiehet on vuosien mittaan järjestänyt lukuisia kalastustapahtumia lapsille ja nuorille, mutta nyt kurssi on ensisijaisesti tarkoitettu kalastusharrastusta aloitteleville aikuisille.

– Nyt toivotaan saatavan aikuisia ja lasten vanhempia mukaan. Jos he innostuvat asiasta, he sitten opettavat kalastustaitoja lapsilleenkin , kertoo Veitsiluodon Kalamiesten puheenjohtaja Pekka Rajala.

Kolmen tunnin kurssi-illoissa käydään läpi ongintaa, heittokalastusta, pilkkimistä ja vetouistelua. Lisäksi annetaan oppia saaliin käsittelystä sekä kalaruokien valmistamisesta.

Kalasta ja kokkaa -kurssin ensimmäiseen osaan tulee ilmoittautua 3. lokakuuta mennessä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.