1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen koronanyrkiltä helpotuksia: Etätyösuositus loppuu maakunnassa ensi kuussa

Varsinais-Suomen alueella koronatartuntamäärät ovat lähteneet vihdoin laskuun. Tämän takia koronakoordinaatioryhmä päätti lopettaa maakunnassa etätyösuosituksen ensi kuusta lähtien.

Etätyösuostius on ollut voimassa pitkään Varsinais-Suomessa. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Juuti / Yle

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) koronakoordinaatioryhmä lopettaa etätyösuosituksensa syyskuun loppuun.

Koronanyrkin mukaan koronaviruksen tartuntamäärät ja ilmaantuvuus ovat kääntyneet laskuun ja täten etätyösuosituksesta voidaan luopua. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on sairaanhoitopiirissä 133. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 162.

Jo aikaisemmin VSSHP tiedotti, että testausmäärät ovat uusien linjauksien myötä kääntyneet laskuun, mutta positiivisten testien osuus on noussut. Tämä tarkoittaa sitä, että testaus kohdistuu nyt aikaisempaa paremmin koronaviruksen saaneisiin.

– Työpaikoilta edellytetään nyt koronaturvallisia käytäntöjä, esimerkiksi pääsääntöisesti maskin käyttöä tilanteissa, joissa ihmisiä kohdataan. Töihin saa tulla vain täysin terveenä, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä korostaa tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että koronavirustartunnan saa edelleen todennäköisimmin lähipiiristä. Lisäksi tartunnan lähteissä korostuvat teollisuuden työpaikat. VSSHP:n mukaan muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvat ovat edelleen yliedustettuina koronaan sairastuneissa. He ovat usein myös rokottamattomia.