Kulttuuritapahtumiin saa nyt Rovaniemellä ottaa enemmän väkeä sisään – teatterinjohtaja: "Tämä on oikein tervetullut tieto!"

Rovaniemellä esitettävien konserttien ja teatteriesitysten katsomoista saa nyt täyttää kolme neljäsosaa. Maskisuositus sekä muut hygieniaohjeet pysyvät edelleen voimassa.

Höllennykset teattereille ja konsertteihin tulivat, koska kulttuuriesitykset ovat sosiaali- ja terveysministeriön mukaan pieniriskisiä yleisötilaisuuksia. Kuva: Mia Sivula / Yle

Rovaniemen kulttuuri- ja teatterikatsomoihin saa nyt ottaa lisää väkeä, kun katsomoiden käyttöaste nousee kaupungissa 75 prosenttiin.

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä päätti asiasta tiistaina 21.9.

Esimerkiksi Korundin ja Rovaniemen teatterin katsomoista voi nyt täyttää kolme neljäsosaa, kun aiemmin esimerkiksi teatterin ison salin sai täyttää noin puolilleen.

Rovaniemen teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo iloitsee päätöksestä.

– Tämä on oikein tervetullut tieto! Olemme tosi tyytyväisiä tähän, sillä ihmisiä on tulossa teatteriin, hän sanoo.

Alatalo kertoo jo viikko sitten tiedustelleensa Rovaniemen kaupungilta, milloin höllennykset otetaan käyttöön. Sosiaali- ja terveysministeriö antoi nimittäin jo elokuun puolivälissä ohjauskirjeen yleisötilaisuuksien rajoitussuosituksista (siirryt toiseen palveluun), johon Rovaniemen kaupunki perustaa nyt päätöksensä.

Sosiaali- ja terveysministeriö linjasi tuolloin tapahtumat, jotka ovat koronatartuntojen leviämisen kannalta pieniriskisiä. Sellaisia ovat esimerkiksi tilaisuudet, joissa on väljästi sijoitetut, numeroidut paikat, ja joissa ei liikuta laajasti esityksen aikana.

Suuria muutoksia teatterin aikatauluihin tai ohjelmistoihin ei ole kaupungin uuden linjauksen myötä tulossa.

– Esitykset ovat kalenterissa, ja niiden mukaan mennään. Katsojia otamme nyt kuitenkin sisään enemmän esitystä kohden, Alatalo sanoo.

Maskisuositus sekä muut yleisötapahtuman järjestämistä koskevat hygieniaohjeet pysyvät kuitenkin Rovaniemen kaupungissa edelleen voimassa. Ennen ja jälkeen tilaisuuden sekä väliajan aikana tulee huolehtia siitä, ettei synny ruuhkia, häiriötilanteen johtoryhmä tiedottaa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.