1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammattiliitot

Kuntatyönantaja suomii sairaanhoitopiirien paikallisia työtaistelutoimia laittomiksi – TYKSissä Tehyn ylityö- ja vuoronvaihtokielto liittyi hälytysrahaan

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT mukaan Tehyn ja SuPerin paikallisten ammattiosastojen työtaistelutoimet viedään työtuomioistuimen arvioitavaksi.

TYKSin Tehyn ammattiosaston ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyi 9. syyskuuta. Kuva: Lotta Sundström / Yle

Kuntatyönantajat vie hoitajaliittojen paikalliset ylityökiellot työtuomioistuimeen.

Kuntien ja julkisen terveydenhuollon työnantajia edustava Kunta- ja hyvinvointityönantajat, KT, pitää hoitajien hiljattain pitämiä ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja laittomina työtaisteluina ja työrauharikkomuksina.

Työnantajajärjestön mukaan esimerkiksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Turun yliopistollisen keskussairaalan sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn paikallisen ammattiosaston työtaistelutoimet viedään työtuomioistuimen arvioitavaksi.

Tehyllä oli viikon kestävä ylityö- ja vuoronvaihtokielto TYKSissä syyskuun alussa, koska neuvottelut hälytysrahan suuruudesta olivat jumiutuneet.

Myös kahdessa muussa sairaanhoitopiirissä on ollut vastaavia työtaistelutoimia, joita työnantajapuoli pitää laittomina.

Hoitajaliittojen SuPerin ja Tehyn paikalliset ammattiosastot ovat järjestäneet viikon mittaisia ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja Varsinais-Suomen lisäksi muun muassa Päijät-Hämeen hyvinvointialueella ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä.

Lue lisää:

Tehyn ammattiosasto julisti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle