1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sairaalat ja terveyskeskukset

Kajaanin akuuttiyksikkö muuttaa uuteen sairaalaan – potilaspaikkoja on tulossa jatkossa lisää

Kajaanin terveyskeskussairaalan akuuttiyksikkö on ollut tähän saakka Satamakadun pääterveysasemalla. Jatkossa se on osa Kainuun keskussairaalan yleislääketieteen osastoa. Lisäksi uutena aloittaa akuuttigeriatrinen osasto.

Osastolle D7 saavutaan keskussairaalan pääovesta (F1) ja E-hissillä 7. kerrokseen. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Kajaanin terveyskeskussairaalan akuuttiyksikkö muuttaa tänään torstaina Satamakadun pääterveysasemalta Kainuun uuteen sairaalaan. Samalla akuuttiyksikön nimi muuttuu Kainuun keskussairaalan osastoksi D7, joka sijaitsee sairaalan 7. kerroksessa.

Akuutti terveyskeskussairaalahoito Kajaanissa on jatkossa osa yleislääketieteen osastoa. Osastolla on muuton jälkeen 31 potilaspaikkaa. Jatkossa potilaspaikkoja on tarkoitus lisätä kymmenellä, jolloin osastolla on yksi siipi myös sairaalan 6. kerroksessa.

Lisäksi yleislääketieteen osastolla aloittaa uutena 9-paikkainen akuuttigeriatrinen osasto, jossa hoidetaan laaja-alaista geriatrista arviota ja hoitoa tarvitsevia potilaita. Tavoitteena on tiivis tutkimus- ja hoitojakso, jonka jälkeen potilas kotiutuu tai hoito jatkuu muussa yksikössä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.