1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

Poliisi tutkii Tampereella tapahtunutta epäiltyä lapsiin kohdistunutta ahdistelutapausta

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii epäiltyä lapsiin kohdistunutta ahdistelua, joka tapahtui sunnuntaina Tampereen Hatanpäällä. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys.

Poliisi kaipaa tietoja ja mahdollisia havaintoja sunnuntain tapahtumista. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii sunnuntaina 19.9.2021 Tampereella tapahtunutta epäiltyä lapsiin kohdistunutta ahdistelutapausta. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että ryhmä lapsia oli sunnuntaina Hatanpään Sale-kaupan edustalla ja lähistöllä. Lapset olivat tekemisissä sähköpotkulaudalla liikkuneen mieshenkilön kanssa. Mies saapui paikalle hieman ennen klo 13.

Poliisin mukaan yksi lapsista oli lainannut luvallisesti miehen sähköpotkulautaa hetken aikaa. Myös mies oli ajellut sähköpotkulaudalla kaupan ympäristössä, eikä ollut kaiken aikaa yhdessä lasten kanssa. Lapset olivat kaupan lähistöllä noin klo 13.15 saakka. Nämä seikat on voitu todeta valvontakameran tallenteelta.

Sen jälkeen tapahtumien tarkka kulku on poliisin mukaan hieman epävarma. Lapset olivat poistuneet läheisen kadun, Siirtolapuutarhakadun, suuntaan. Osa lapsista oli liikkeellä polkupyörällä ja osa kävellen. Lapset olivat kertomansa mukaan havainneet, että heitä oli seurannut mieshenkilö.

Miehen kerrotaan tarttuneen seurueessa olleeseen tyttöön kiinni Siirtolapuutarhankadulla. Poliisi mukaan miehen sukuelin olisi mahdollisesti ollut näkyvillä. Lapset olivat päässeet poistumaan tästä tilanteesta ja olivat menneet kertomaan tapahtumasta aikuisille.

Valvontakameran tallenteesta on voitu todeta, että lasten kanssa oli kaupan läheisyydessä tekemisissä mieshenkilö, jolla oli tummat vaatteet, huppu päässä ja maski kasvoillaan. Lapset ovat toisaalta kertoneet, että myöhemmässä vaiheessa vaatetus olisi mahdollisesti ollut erilainen ja on kerrottu muiden muassa punaisesta lippalakista ja keltaisesta väristä vaatteessa. Lasten mukaan mies oli puhunut englantia.

Poliisi pyytää tapahtumasta tietoja ja havaintoja ensisijaisesti tutkivan ryhmän sähköpostiin pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai virka-aikana numeroon 050 3998 024.

Poliisin mukaan asiasta ei ole toistaiseksi lisää tiedotettavaa.