1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sotkamon Jymy

Sotkamon Jymyn siirtouutisille jatkoa – kaksi vuotta Kempeleessä pelannut Jussi Korhonen palaa kasvattajaseuraansa

Kahden Kempeleen Kirissä pelatun vuoden jälkeen paluu kasvattajaseuraan tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Korhosella on palava halu voittaa.

Sotkamon Jymyn Jussi Korhonen kasvattajaseuran väreissä vuonna 2019. Kuva: Superjymy

Sotkamon Jymy on tehnyt kahden vuoden sopimuksen seuran oman kasvatin, Jussi Korhosen kanssa. Viimeisten vuosien aikana Superpesiksen kopparieliittiin noussut Korhonen palaa kotikonnuille kahden Kempeleen Kirissä pelatun kauden jälkeen.

Sotkamolaiset juuret omistava Jussi Korhonen vaihtaa peliasunsa takaisin violettioranssiin. Korhonen on yksi ulkopelipaikkansa parhaista ja pystyy häikäiseviin suorituksiin takakentältä. Korhonen tunnetaan työteliäänä joukkuepelaajana.

Kahden Kempeleen Kirissä pelatun vuoden jälkeen paluu kasvattajaseuraan tuntui parhaalta vaihtoehdolta.

– Kotiinpaluu herättää huippufiiliksiä. Vaikka viime kerrasta Jymyssä ei ole kauaa, joukkue on uusiutunut tuossa ajassa paljon. Uskon myös, että nyt mitalien ulkopuolelle jääminen antaa varmasti nälkää joukkueelle kirkastaa suoritusta ensi kaudella, Korhonen tuumailee Jymyn tiedotteessa.

Viime kesänä Korhonen pääsi maistamaan pudotuspelimaailmaa yhden välivuoden jälkeen Kirin kanssa. Korhonen on saavuttanut Jymyn paidassa kolme SM-hopeaa vuosina 2016, 2017 ja 2019.

– Sotkamossa on aina ollut ja tulee olemaan kilpailukykyinen joukkue, joka tavoittelee mestaruutta. Minulla on palava halu voittaa, Korhonen sanoo.

Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen ottaa Korhosen paluun Jymyyn ilolla vastaan.

– Saimme joukkueeseen Suomen parhaan kopparin, joka tulee mahdollistamaan pelimme kehittämisen niin kuin muutkin heittovoimaiset kopparit.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.